Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Smelt het ganzenvet in een ruime steelpan. Voeg de rozemarijn, het laurierblad en de peperkorrels toe en verhit tot 90°C. Voeg de bietjes toe en indien nodig meer vet zodat de bieten onder staan. Gaar de bietjes ongeveer 2 uur in het ganzenvet.
Kook intussen de eieren zacht. Pel ze en snijd in kleine blokjes. Meng met de augurk, mosterd en dragon en breng op smaak met peper en zout. Houd apart.
Snijd de aardappels in flinterdunne plakjes, bijvoorbeeld met een mandoline. Verhit 3 eetlepels van het ganzenvet in een bakpan en bak hierin de aardappels in circa 15 minuten knapperig en gaar (de plakjes blijven soms aan elkaar plakken, maar dat geeft je een fijne combinatie van knapperig en net gaar). Bak op het laatste moment de knoflook mee en bestrooi met peper en (flink wat) zout. Verhit 1 eetlepel ganzenvet en roerbak de snijbiet intussen 3 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het ei-augurkmengsel over borden. Neem de bietjes uit het vet en laat ze uitlekken (het vet kun je hergebruiken). Leg de bietjes op een ovenschaal en brand ze rondom met de gasbrander voor een geroosterde smaak. Snijd de bietjes door en leg ze op het eimengsel. Schep de snijbiet erbij en serveer met de aardappels.
Producten uit dit recept
Ingrediënten
680 g eendenvet
4 takjes rozemarijn
1 laurierblad
10 peperkorrels, geplet
12 gele of rode bietjes, schoongeboend en drooggedept