Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Leg de preistronken op de barbecue en laat de buitenkant zwart blakeren. Droog ze daarna in de warmkast circa 4 à 5 uur op circa 80ºC. Maal ze vervolgens tot een zeer fijn poeder.
Snijd de kabeljauw in repen van circa 3 centimeter dik. Snijd alle repen vervolgens een keer door, zodat ze dezelfde lengte hebben (circa 20-25 centimeter). Meng de ingrediënten voor de droogpekel en leg de stukken kabeljauw hier 25 minuten in.
Spoel de stukken kabeljauw goed af, dep ze droog met een keukendoek en leg ze op een met vershoudfolie bedekte werkbank. Bestrooi de kabeljauw met het preipoeder.
Trek een paar banen met vershoudfolie, bij voorkeur in een dubbele laag. Leg de bepoederde filets open en naast elkaar op het folie en rol superstrak op. Vries dit even in (circa 25 minuten in de shockvriezer) zodat de vis makkelijk te snijden is. Snijd de rol in plakken van ongeveer 1 centimeter.
Haal voor gebruik het folie eraf en laat ontdooien op het bord. Serveer met diverse garnituren, zoals zoetzure snacktomaatjes, tomatenmousse, dragonmayonaise en takjes verse kruiden.
Ingrediënten
2 kg preistronken, gehalveerd
400 g kabeljauwfilet, zonder graten, vliezen en vel