Paddenstoelenrisotto met 3x parmezaan

Gang
Hoofdgerecht

Bereidingswijze

  1. Maak een groentebouillon met wortel, ui, prei, selderij en champignons. Voeg een bouquet garni toe en wat korstjes parmezaan (ideaal voor soep en saus: het restant kaas smelt van de korst in het gerecht). Zeef de bouillon en breng op smaak met zout.
  2. Rasp voor kaaskoekjes de parmezaan fijn, sschep hoopjes op een bakplaat met bakpapier en bak in de oven tot de randjes net gaan kleuren. Laat afkoelen.
  3. Fruit voor de risotto fijngesnipperde ui aan in olijfolie. Voeg carnaroli risottorijst toe en blus af met witte wijn. Voeg een soeplepel van de hete bouillon toe en herhaal dit steeds als de rijst de bouillon heeft opgenomen. Meng boter door degare rijst en laat even van het vuur rusten. Serveer de risotto met in olijfolie, knoflook en peterselie gebakken paddenstoelen, vers geschaafde parmezaan en het kaaskrokantje.

TipHet met een Michelinster bekroonde restaurant van Marco Parizzi staat in Parma, dus Parmezaanse kaas it is. Een van zijn klassiekers is een proeverij van 3 parmezanen: een jonge (officieel nog geen parmezaan), een reguliere en een extra oude. Dit recept benut Parmezaan ook op drie manieren: in de bouillon, als koekje en vers geschaafd.

Ingrediënten