• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Gouden dessert op bronzen doek

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
1 stuks
Bereidingstijd
40 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm voor het codiumijs de melk, room, codium, vanillestokje en suiker in de thermoblender tot 85ºC. Zeef deze massa boven de eidooiers, roer goed door en laat het vervolgens nog 10 minuten draaien op 85ºC. Zeef de massa nogmaals en zet tot gebruik afgedekt weg in de koeling. Draai er in de ijsmachine ijs van.
  2. Smelt voor de chocolademoussebollen de chocolade met de olijfolie, roer hier de eidooiers en de suiker door. Klop de eiwitten in een brandschone, ontvette mixer stijf. Spatel beide massa’s voorzichtig door elkaar. Vul daarna een mal naar keuze tot de helft met de helft van de mousse en laat half invriezen. Zet de overige mousse koel weg.
  3. Verwarm voor de karamel de suiker in een droge pan geleidelijk tot een goudbruine karamel, giet de room erop, roer goed door en en vries dit in een klein bol malletje in.
  4. Leg de bevroren karamelballetjes in de half bevroren mousse. Vul de mal vervolgens af met de rest van de mousse en vries verder in.
  5. Smelt de pure chocolade met de cacaoboter au bain-marie tot 37ºC. Haal de bevroren chocolademoussebollen met een prikker door deze coating, zodat er een dunne egale laag ontstaat.
  6. Haal de wittechocoladecrumble door goudpoeder. Spray de chocolademoussebollen met goudspray en leg op de crumble. Garneer met codium, bloemen en bladgoud.

TipBak de gewenste hoeveelheid witte chocolade in een dunne laag in de oven op 150ºC (let op dit verbrand snel). Koel terug en draai vervolgens in de blender tot crumble.

Ingrediënten

Codiumijs

  • 300 ml melk
  • 300 ml room
  • 100 g codium
  • 1 vanillestokje
  • 175 g suiker
  • 5 eidooiers

Chocolademoussebollen

  • 200 g pure chocolade
  • 30 g olijfolie
  • 6 eieren, gesplitst
  • 40 g suiker

Interieur van karamel

  • 150 g suiker
  • 150 g slagroom

Coating

  • 200 g pure chocolade
  • 300 g cacaoboter

Garnering

  • wittechocoladecrumble, naar smaak (zie extra recept)
  • goudpoeder
  • goudspray
  • codium of ander zeewier, naar smaak
  • eetbare bloemen, naar smaak
  • eetbaar bladgoud, naar smaak

Publicatie datum: 03 februari 2022