• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Meatless Meatball Sub

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
50 minuten

Bereidingswijze

  1. Fruit voor de marinara de knoflook en ui aan in olijfolie. Voeg de rode peper en oregano toe aan de pan en bak dit even mee. Voeg de tomatenblokjes toe. Laat het mengsel minimaal 25 minuten pruttelen tot de kleur wat donkerder wordt en de zuurheid verdwenen is. Pureer het geheel in de keukenmachine glad.
  2. Fruit voor de balletjes de ui, knoflook en rode peper aan in olie. Voeg de portobello en daarna de sojasaus en steakkruiden toe en breng hoog op smaak met peper en zout. Bak het geheel tot het vocht volledig verdampt is. Voeg de broccolirijst toe en schep dit even door. Laat het mengsel afkoelen.
  3. Kneed intussen de zwarte bonen stuk en meng dit door het afgekoelde balletjesmengsel. Meng de Parmezaanse kaas, het ei en de panko erdoor (voeg wat extra panko toe als het mengsel te nat is). Draai er kleine balletjes van en bak ze voorzichtig ongeveer 7 minuten in een pan met ruim olie.
  4. Vul de broodjes met de balletjes en schenk de marinarasaus er overheen. Rasp de mozzarella over de opening en leg de broodjes nog even onder de grill op de middelste grillstand, tot de kaas gesmolten is en goudbruin wordt. Serveer de sub met verse peterselie.

Ingrediënten

Marinarasaus

  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • ½ witte ui, gesnipperd
  • 1 el olijfolie
  • ½ rode peper, zonder zaadjes, fijngesneden
  • 1 tl oregano
  • 75 gr romatomaten, in blokjes gesneden

Vegaballetjes

  • ½ witte ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • ½ rode peper, zonder zaadjes, fijngesneden
  • zonnebloemolie
  • 130 g portobello, in brunoise
  • 1 tl sojasaus
  • 1 tl steakkruiden, naar eigen recept
  • 65 g broccolirijst
  • 130 g zwarte bonen (1 uitgelekt blikje)
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 30 g panko of 2 gemalen beschuiten

Overig

  • 4 broodjes, in de lengte doorgesneden
  • 100 g mozzarella
  • 60 g peterselie, fijngehakt

Publicatie datum: 03 februari 2022