Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Remia Tomaten ketchup & Fruitlife Kers zwart zoet 

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Zilveren dessert op gouden doek

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
1
Bereidingstijd
40 minuten

Bereidingswijze

  1. Week de gelatine in koud water. Verwarm de coulis en los hierin de gelatine op. Laat afkoelen tot keukentemperatuur. Klop de slagroom lobbig en zet koud weg. Verwarm de suiker met een dun laagje water (zodat het net onderstaat) tot 118ºC. Klop intussen de eiwitten stijf, voeg dan in een dunne straal de suikersiroop toe en klop koud. Meng de coulis met de slagroom en spatel er daarna het eiwit doorheen. Vul daarna een mal naar keuze tot de helft met de helft van de mousse en laat half invriezen. Zet de overige mousse koel weg.
  2. Meng de sherryazijn met de poedersuiker en vries dit in een klein bol malletje in.
  3. Leg de bevroren azijnballetjes in de half bevroren mousse. Vul de mal vervolgens af met de rest van de mousse en vries verder in.
  4. Smelt de gold chocolate met de cacaoboter au bain-marie tot 37ºC. Haal de bevroren chocolademoussebollen met behulp van een prikker door deze coating, zodat er een dunne egale laag ontstaat.
  5. Haal de wittechocoladecrumble door zilverpoeder. Spray de chocolademoussebollen met zilverspray en leg op de crumble. Serveer met aardbeiensorbetijs en garneer met bloemen en bladzilver.

Ingrediënten

Wittechocolademoussebollen

  • 4 blaadjes gelatine
  • 500 g aardbeiencoulis
  • 3 dl slagroom
  • 150 g kristalsuiker
  • 2 eiwitten

Interieur van azijn

  • 150 ml sherryazijn
  • 100 g poedersuiker

Coating

  • 200 g gold chocolate callets
  • 300 cacaoboter

Garnering

  • wittechocoladecrumble, naar smaak (zie extra recept)
  • zilverpoeder
  • zilverspray
  • aardbeiensorbetijs, naar smaak
  • eetbare bloemen, naar smaak
  • eetbaar bladzilver, naar smaak

Publicatie datum: 03 februari 2022