• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Tony’s Swirly Cheesecake

Say cheeeeeese! Nou, van deze gemarmerde taart ga je vast ook wel lachen! Het duurt even maar dan heb je ook wat. Stroop je mouwen maar op, trek je kookschot uit de kast en bakken maar. En ehh.. niet vergeten je handen te wassen.

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
6-8 personen
Type Keuken
Amerikaans
Bereidingstijd
5 uur 45 minuten

Bereidingswijze

  1. Een halve dag voor je de taart gaat bakken maak je de dulce de leche. Leg een blik gecondenseerde melk in een pannetje water en houdt het 3 uur net tegen de kook aan. Laat goed afkoelen voor je het blik open maakt.
  2. Verwarm de oven op 175 graden
  3. Meng in een keukenmachine de koek met de gesmolten boter. Je kunt je ook even lekker afreageren op de koekjes door ze kapot te slaan in een theedoek.
  4. Druk het koek-en-boter-mengsel goed aan in een ingevette springvorm. Bak de bodem ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Haal de vorm uit de oven en verhoog de temperatuur tot 200 graden.
  6. Mix in een keukenmachine of met een mixer alle andere ingrediënten (behalve de chocolade en dulce de leche) goed door elkaar tot een mooi glad mengsel.
  7. Verdeel de vulling over twee kommen, spannend he.
  8. Nu ga je d'r echt een kunstwerkje van maken! Smelt de reep Tony’s au bain-marie. Laat de chocolade een klein beetje afkoelen en meng het dan door de ene helft van de vulling. De andere helft meng je met vier eetlepels dulce de leche. Je hebt nu twee kleuren cheesecake-vulling.
  9. Tijd om lost te gaan. Schep om en om de lichte en de chocoladevulling in de vorm. Hoeft niet te netjes! Trek vervolgens met een satéprikker mooie vormpjes in.. En tadaa, je meesterwerk is klaar om de oven in te gaan.
  10. Zet de taart in de hete oven. Breng na een kwartiertje de temperatuur van de oven omlaag naar 100 graden. Bak de cheesecake dan nog 45 minuten.
  11. Heeft ie nog een lichte jiggle? Geen probleem, da's juist extra lekker!
  12. Laat hem afkoelen en zet hem daarna minstens 2 uur in de koelkast. Smullen maar!

Producten uit dit recept

Ingrediënten

De bodem

  • 150 g boterige koek (shortbread)
  • 120 g gesmolten boter
  • Springvorm 28 cm

De vulling

  • 600 g roomkaas
  • 100 g suiker
  • snufje zout
  • 50 g bloem
  • 5 grote eieren
  • 375 g crème fraîche
  • 1 verse vanille peul
  • 1 reep Tony's melk
  • 1 blikje gecondenseerde melk (voor het maken van 4 el dulce de leche)

Publicatie datum: 21 februari 2022

Gerelateerde recepten