BBQ-saus van de BBQ

Kruidige barbecuesaus die ook nog eens op de barbecue is gemaakt

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
20
Bereidingstijd
1 uur 30 minuten

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor om indirect te grillen op ongeveer 150 °C.
  2. Leg de tomaten op een vuurvaste schaal en plaats direct boven de kooltjes op de barbecue. Draai af en toe om, zodat ze gelijkmatig kleuren en schuif na 15 minuten naar de indirecte zone.
  3. Neem na 25 minuten van de barbecue en draai in de blender tot een gladde puree.
  4. Snijd de bleekselderij grof, halveer de rode uien en de bol knoflook en leg in de schaal waarin zojuist de tomaten zijn geroosterd.
  5. Voeg het gerookte paprikapoeder en het komijnzaad toe en kruid rijkelijk met versgemalen peper en gerookt zout.
  6. Plaats op de indirecte zone van de barbecue en laat ongeveer 45 minuten roosteren, zodat de groente goed zacht wordt.
  7. Reduceer ondertussen het ‘tomatensap’ tot 15 dl en giet vervolgens in de blender.
  8. Voeg er de geroosterde groente, de basterdsuiker, de glucosestroop en de rodewijnazijn aan toe.
  9. Draai tot een mooie saus en breng eventueel nog op smaak met rookzout en versgemalen peper.

Tip  De glucosestroop zorgt ervoor dat de saus mooi glimmend wordt en bindt. Eventueel kun je dit achterwege laten en de saus licht binden met maizena.  

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2,5 kg tomaat
  • 1 bleekselderij
  • 3 rode uien
  • 1 bol knoflook
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • Scheutje rodewijnazijn
  • 3 el glucosestroop
  • Gerookt zout
  • Versgemalen peper

Publicatie datum: 09 mei 2022

Gerelateerde recepten