Yuzu yoghurt ice cream

Yoghurt ijs met MONIN Puree Yuzu, mango, rozemarijn en chocolate chip crumble.

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
8 9 10
Bereidingstijd
2 minuten

Bereidingswijze

Bereiding fruit basis

  1. Weeg 500 gram MONIN Yuzu Fruit af.
  2. Weeg 1000 gram mango blokjes af.
  3. Weeg 20 gram rozemarijn af, kneus de rozemarijn goed.
  4. Meng dit samen in een mengkom tot een homogene massa.
  5. Doe de massa in een gewenste bak, zet koel tot gebruik.

Serveren

  1. Verzamel alle benodigde ingrediënten.
  2. Zorg dat de rozemarijn verwijderd is van de fruit basis.
  3. Serveer in een coupe glas of een diep bord.
  4. Start met 1-2 quenelles/bolletjes yoghurtijs per portionering.
  5. Top af met 3 eetlepels (40-50 gram) de fruit basis.
  6. Garneer af met de chocolate chip crumble.

Tip:  Breng de fruit basis naar een hoger niveau. Portioneer de fruit basis per gewenste gewicht in hittebestendige vacumeerzakken. Vacumeer de basis, zo trekken alle smaken goed in de mango. Gaar 10 minuten op 70°c stoom en. Koel terug en zet klaar voor gebruik. Zeker 14 dagen houdbaar bij 7°c. Bij gebruik open knippen en in RVS bak of soortgelijk bak storten.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 500 g Monin fruitpuree yuzu
  • 2,5 kg yoghurtijs
  • 20 g rozamarijn
  • 1 kg mango stukjes
  • 150 g chocolate chip koekjes

Publicatie datum: 24 oktober 2022