Gekonfijte eendenbout met crème van doperwten en jus van five spice

Gekonfijte eendenbout met crème van doperwten en aardappel, geroosterde romanesco en jus van five spice en pruim

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Zet de aardappels op met koud water, doe dit ook met de doperwten. Kook deze helemaal gaar en giet deze af. Pureer de doperwten en stamp de aardappels helemaal fijn.
  2. Meng dit samen met de crème fraîche en breng dit op smaak met peper en zout. (Eventueel nog een scheutje olie.)
  3. Verwarm de heteluchtoven voor op 240°C, leg de bloemkoolroosjes, romanescoroosjes en de bospeen op een bakplaat en bestrooi ze met olijfolie.
  4. Rooster de groenten in de oven ongeveer 6 minuten, kijk goed of ze gaar zijn, als dit niet het geval is dan zet je de bakplaat nog even terug.
  5. Snijd de gedroogde pruimen in kleine stukjes, bak deze vervolgens kort aan in de olie en bestrooi deze met de fivespicekruiden.
  6. Blus dit af met de jus de veau en pureer het geheel.
  7. Ondertussen verwarm je de gekonfijte eendenbouten op een ovenschaal in de oven 10 minuten op 160°C.
  8. Hierna kun je het bord opmaken zoals op de foto, eventueel afgarneren met een leuk takje.

Opmaaktip-  Maak met een lepel een mooie swirl van de doperwtenpuree, leg de eendenbout niet op de puree maar ernaast, dit omdat het vocht van de eendenbout de puree kan verpesten.

- Leg de bospeentjes mooi in de puree en maak 2 of 3 kleine groepjes van de overige groenten.

- Als laatste laat je de saus een klein beetje over de eend lopen.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 stuks gekonfijte eendenbout
  • 180 g romanescoroosjes
  • 16 minibospeentjes
  • 180 g paarse bloemkoolroosjes
  • 150 g doperwten
  • 150 g kruimige aardappels
  • 50 g crème fraîche
  • jus de veau
  • mespuntje fivespicekruiden
  • gedroogde pruimen
  • zout en peper
  • olie

Publicatie datum: 15 november 2022