American hotdog

Een heerlijke hotdog American Style! Bereid met bacon, ijsbergsla, zoete ui en de nieuwe Remia Rebel Red American Ketchup.

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
1
Bereidingstijd
10 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bak de hotdog bun af volgende aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd de zoete ui in ringen en fruit deze in de pan of op de bakplaat in een druppeltje zonnebloemolie tot ze mooi zacht zijn geworden en lichtjes zijn gekaramelliseerd.
  4. Bak ondertussen de hotdog rondom mooi goudbruin op de bakplaat of in een anti-aanbakpan. Bak de streaky bacon kort aan beide kanten op de bakplaat of in de pan. Snijd de hotdog bun aan de bovenkant in met een kartelmes en vouw het broodje iets op.
  5. Smeer aan de binnenkant lichtjes met de American Ketchup en verdeel er de gesneden ijsbergsla over.
  6. Snijd de streaky bacon in stukjes en snijd de ijsbergsla in schuine ringen. Leg de hotdog in het broodje en top met de gesmoorde ui, de bosui en stukjes streaky bacon.
  7. Lepel er tenslotte dotjes American Ketchup op.

Tip: Ook lekker met vegetarische hotdog en zonder bacon.  

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 hotdog bun
  • 1 grote hotdog
  • 25 g gesneden ijsbergsla
  • 2 plakjes streaky bacon
  • ¼ zoete ui
  • Scheutje zonnebloemolie
  • 1/2 stengel bosui
  • 2 el Burger & Grill American Ketchup

Publicatie datum: 06 maart 2023