• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Voorjaars smoothie

Drie verschillende voorjaars smoothies, uiteenlopend van fris tot spicy.

Gang
Drank
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
3 minuten

Bereidingswijze

Chinese bosbessen smoothie

  1. Maak al het fruit schoon, en snij het in grove stukken.
  2. Stop al het fruit tegelijk in de blender, draai alles fijn tot dat er een mooie gladde massa ontstaat.
  3. Voeg als laatste een mespuntje five-spice kruiden toe en zet de blender nog 1 keer aan om dit er goed door te vermengen.
  4. Giet de smoothie in een glas en serveer het.

Opmaaktip

Eventueel kun je een klein beetje five spice kruiden over de smoothie strooien al hij in geschonken is.

Mango basilicum smoothie

  1. Maak de mango schoon.
  2. Maak de appels schoon en snij deze in stukken.
  3. Pers de limoen partjes boven de blender kom uit.
  4. Voeg de mango en appel toe.
  5. Draai het geheel fijn en voeg de basilicum toe.
  6. Draai het geheel nog heel even tot dat de basilicum mooi in kleine groene stukjes zichtbaar is in de smoothie.

Tip

Draai de smoothie niet te lang door wanneer je de basilicum hebt toegevoegd, omdat hij anders lelijk van kleur wordt.

Opmaaktip

Serveer met een basilicum blaadje boven op de smoothie.

Marokkaanse spinazie smoothie

  1. Maak alle ingrediënten schoon.
  2. Snij bij de appel het klokhuis er uit.
  3. Stop alle ingrediënten in de blender en mix tot een gladde massa.
  4. Voeg op het einde een snufje nootmuskaat toe en mix het geheel nog 1x door.

Opmaaktip

Eventueel af toppen met wat amandel schaafsel.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

Chinese bosbessen smoothie

  • 1 sinaasappel
  • 1 ananas
  • 1 banaan
  • 300 g blauwe bessen
  • 50 g gember
  • Mespuntje five-spice kruiden

Mango basilicum smoothie

  • 4 rode appels
  • 2 rijpe mango's
  • 2 partjes limoen
  • 2 takjes basilicum

Marokkaanse spinazie smoothie

  • 4 groene appels
  • 200 g spinazie
  • 120 g dadels zonder pit
  • 800 ml amandelmelk
  • Scheutje honing
  • Snufje gemalen nootmuskaat

Publicatie datum: 03 februari 2022