Rijkgevulde Griekse pita met knolselderijshoarma, pittige yoghurt en granaatappelpitjes

Gang
Bijgerecht Hoofdgerecht Lunchgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd de gekonfijte citroen ragfijn en meng met de Griekse yoghurt en de tahini. Breng deze yoghurtsaus naar wens op smaak met srirachasaus. Verfris met een beetje limoensap en -rasp.
  2. Snijd de tomaat in plakken. Snijd de snackkomkommers in de lengte in plakken en snijd de rode ui in dunne ringen.
  3. Snijd de cogollos grof en maak aan met olijfolie, limoen, peper en zout.
  4. Rooster de knolselderijshoarma nog kort op de barbecue, zodat het lekker krokant en warm wordt.
  5. Bak de Griekse pita’s 2 minuten per kant op het rooster van de barbecue en snijd voorzichtig open.
  6. Vul de broodjes met de aangemaakte salade, komkommer, tomaat en rode ui en schep er rijkelijk de shoarma in.
  7. Lepel er de saus overheen en bestrooi met de granaatappelpitjes. Garneer met topjes verse koriander.
  8. Wil je het extra pittig hebben, maak het dan af met enkele plakjes jalapeñopeper.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 400 g knolselderijshoarma
  • 4 Griekse pita’s
  • 6 el Griekse yoghurt
  • ⅙ gekonfijte citroen
  • 1 el tahinipasta
  • srirachasaus
  • 2 cogollos sla
  • 4 snackkomkommers
  • ½ rode ui
  • 2 grote tomaten
  • 8 takjes koriander
  • 4 el granaatappelpitjes
  • ½ limoen
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 03 mei 2023