Crème brûlée van rozemarijn en citroentijm met lemoncurd

Crème brûlée, geïnfuseerd met rozemarijn en citroentijm. Geserveerd met lemoncurd, seizoensfruit en meringue

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Schenk de crème brûlée in een steelpan en voeg er de rozemarijn en de citroentijm aan toe. Verwarm langzaam tot ongeveer 70°C en laat 10 minuten trekken.
  2. Zeef de massa en verdeel over 4 halfdiepe borden met een brede rand.
  3. Laat het geheel iets afkoelen en plaats in de koelkast. Laat nog 3 uur opstijven.
  4. Schep de lemoncurd in een spuitzakje. Breek de meringue in stukjes. Maak de aardbeien schoon en snijd in vieren.
  5. Dresseer de meringue en het seizoensfruit op de rand van het bord. Spuit er kleine dotjes van de lemoncurd tussen en garneer met topjes atsina cress.

TipDe hoofdbestandsdelen van deze receptuur zijn kant-en-klaar of zo goed als kant-en-klaar. Dit bespaart je heel veel tijd in de keuken, vraagt om vrijwel geen voorbereiding en is eenvoudig te serveren.

  

Het seizoensfruit dat je gebruikt om het dessert mee te garneren kun je aanpassen naar het seizoen en verkrijgbaarheid.

  

In plaats van viooltjes kun je het dessert ook garneren met bloemblaadjes van eetbare viooltjes.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 dl Debic crème brûlée
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 2 takjes verse citroentijm
  • 4 el lemoncurd
  • 1 st. meringue
  • 8 aardbeien
  • 8 frambozen
  • 2 takjes rode besjes
  • enkele topjes atsina cress

Publicatie datum: 26 juni 2023