Focaccia met olijven en tomaat

Bereidingswijze

  1. Verkruimel de gist en voeg het toe aan het lauwwarme water met een snufje zout en een scheutje olijfolie.
  2. Meng dit goed totdat het verdund is.
  3. Doe de gezeefde bloem in een kom en voeg het water met de gist, olie en zout toe.
  4. Meng goed tot het deeg elastisch en klontvrij is en laat afgedekt een uur staan.
  5. Giet een ruime hoeveelheid olijfolie in een bakplaat, giet het gerezen deeg erin en verdeel het met ingevette handen.
  6. Plaats er een deksel op voor 30 minuten en decoreer daarna met de olijven, kersen en tijm.
  7. Bak gedurende 10 minuten op 220º, haal eruit, laat afkoelen en klaar.
  8. Serveer met Cuatro Rayas Organic Rosé.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 550gr Tarwe meel
  • 340gr Lauwwarm water
  • 7gr Verse gist
  • 4tl Zout
  • 30gr Olijfolie
  • Zwarte olijven
  • Groene olijven
  • Kersen
  • Tijm

Publicatie datum: 26 juli 2023

Bodega Cuatro Rayas, Verdejo - Quality of life

Een wijn die zorgt voor de mensen en het platteland, balancerend tussen winstgevendheid, waarde en duurzaamheid.