Hamburger wrap

De klassieke hamburger, maar dan geserveerd als een Tik-Tok wrap.

Gang
Hoofdgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Maak de zoete ui schoon en snijd in dunne ringen. Verwarm een scheutje olie in een bakpan en smoor er op laag vuur de uiringen in tot deze helemaal zacht en licht gekleurd zijn. Neem uit de pan en houd apart.
  2. Bak de streaky bacon nog even krokant in de pan waarin zojuist de ui is gesmoord.
  3. Bak de hamburger aan beide kanten mooi bruin en nog licht rosé in dezelfde pan. Reken op ongeveer 3 minuten per kant. Leg er een plakje cheddarkaas op en laat even smelten.
  4. Pluk ondertussen de kropsla grof en snijd de tomaten en komkommers in plakjes.
  5. Rooster de tortillawraps kort in een droge bakpan aan beide kanten.
  6. Smeer de wrap in met de ketchup. Verdeel de wrap in gedachten in vieren en snijd aan 1 kant tot het midden in.
  7. Leg in 1 driehoekje de geplukte sla met de komkommer, in het 2e kwart de gegratineerde burger, in het 3e kwart de plakjes tomaat en als laatste de gesmoorde ui.
  8. Vouw vanaf de gesneden kant het kwart met de sal over de burger en vouw dit weer dubbel. Herhaal het nog eenmaal zodat het volledig is opgevouwen.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 st. runderhamburger
  • 4 st. tortillawraps
  • 1 zoete ui
  • 8 plakjes streaky bacon
  • 4 plakjes cheddarkaas
  • 2 tomaten
  • ¼ komkommer
  • ½ kropsla
  • 4 el tomatenketchup
  • scheutje zonnebloemolie

Publicatie datum: 20 juni 2023