• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Kropslasoep met courgette, komkommer, spek en bonenkruid

Gang
Tussengerecht Voorgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

Soep

  1. Breng 0,75 liter water aan de kook en voeg al roerend het afgewogen soeppoeder toe.
  2. Voeg de roomkaas toe en kook de soep gedurende 5 minuten rustig door.
  3. Boor met een parisienneboor de courgette en de komkommer uit en blancheer de balletjes.
  4. Snijd de overgebleven uitgeboorde groenten in stukjes en smoor deze met wat zout en peper in de olijfolie.
  5. Voeg de kropslabladeren toe, stoof ze kort mee en giet de soep erop.
  6. Breng het geheel aan de kook en pureer de soep in de blender.
  7. Breng de soep op smaak met Liquid Concentrate Kip en wat citroenolie.

Bonenkruidolie

  1. Blancheer het bonenkruid in ruim kokend water.
  2. Pureer het uitgelekte bonenkruid samen met de zonnebloemolie op 50°C gedurende 4 minuten in de thermoblender.
  3. Passeer de olie door een fijne zeef

Garnituur

  1. Snijd het spek fijn en bak het in wat olie krokant.
  2. Snijd de bieslook fijn en de komkommer in fijne brunoise.

Opmaak

  1. Verdeel de uitgeboorde groenten samen met wat bonenkruidolie, spekjes en bieslook over de kommetjes en schep de soep op het garnituur.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 50 g Knorr Professional Kalfs Crèmesoep
  • 35 g roomkaas olijfolie
  • 130 g courgette
  • 130 g komkommer
  • 225 g kropslabladeren, gewassen
  • 6 g Knorr Professional Liquid Concentrate Kip
  • 3 g olijfolie met citroen
  • 50 g bonenkruid
  • 1 dl zonnebloemolie
  • 150 g spek, gerookt
  • 20 g bieslook

Publicatie datum: 12 juli 2023