Griekse Gyros en Tzatziki

Let's go Greekish! REALLY Crunchy Fries met Griekse Gyros en heerlijk tazatziki dip 

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Marineer de kip met alle ingredienten van de marinade. Laat dit minstens 30 minuten intrekken.
  2. Maak ondertussen de Tzatziki; was de komkommer. Snijd de achterkantjes er af en rasp de komkommer.
  3. Rasp de komkommer boven een zeef. Zorg ervoor dat de komkommer goed is uitgelekt. Wil je snel klaar zijn? Strooi dan wat zout over de komkommer.
  4. Ga vervolgens met een soeplepel door de geraspte komkommer en zorg dat al het vocht eruit wordt gedrukt.
  5. Doe de yoghurt in een mengkom en pers de teentjes knoflook boven de yoghurt uit.
  6. Voeg vervolgens een scheut olijfolie toe + de kruiden.
  7. Zet een pan op het vuur met olijfolie. Bak hierin de gekruide kip gyros.
  8. Frituur de REALLY Crunchy Fries op 175°C voor ongeveer 3:15 minuten.
  9. Schep de tzatziki en olijven in bakjes om naast de gyros te serveren.
  10. Vul de verse gyros met de kip, tomaatjes, tzatiki saus, gesneden radijs, REALLY Crunchy Fries, wat sla en feta.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1kg Lamb Weston REALLY Crunchy Fries
  • 100g Feta
  • 100g Zwarte olijven
  • Vers pita brood
  • 500g Kipdijfilet
  • 2 Teentjes knoflook
  • 2 Eetlepels citroensap
  • 2 Eetlepels olijfolie
  • 1 Eetlepel honing
  • 1 Eetlepel azijn
  • 2 Theelepels komijnpoeder
  • 2 Theeleps paprikapoeder
  • 1 Theelepel oregano
  • 1 Theelepel uienpoeder
  • Radijs
  • Snoeptomaatjes
  • Peper
  • Zout

Tzatziki

  • 500ml Griekse Yoghurt (10% vet)
  • 1/2 komkommer
  • 3 Teentjes knoflook
  • 1/2 Eetlepel gedroogde dille
  • 1 Theelepel gedroogde munt
  • 1/2 Citroen (enkel sap)
  • 1 Scheutje olijfolie
  • Zout
  • Peper

Publicatie datum: 27 juli 2023