Twister Fries

Een gerecht met een twist naar de Perzische of Midden-Oosterse keuken met de Seasoned Twister als basis. Hummus zie je steeds vaker in restaurants als broodsmeersel, als snack of tapas, als component op een sandwich of broodje of als onderdeel van een gerecht. Je kunt het in allerlei varianten kant en klaar kopen maar zelf maken is doodeenvoudig. Voor dit gerecht maakten we een variant met rode biet. Die biet kun je overigens ook nog even roosteren voor extra smaak. Extra structuur en smaak voegen we toe met Dukkah, een mengsel van specerijen en noten uit de Egyptische keuken. De yoghurt en de venkel zorgen voor een frisse en knapperige twist

Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Maal de bieten, kikkererwten, tahin, knoflook, olijfolie, water en citroensap fijn in een keukenmachine.
  2. Pel de geroosterde bieten, voeg deze toe aan de hummus en maal opnieuw tot deze glad is.
  3. Breng op smaak met zout en peper en wat rasp en sap van limoen.
  4. De venkelknollen wassen en heel dun schaven op een mandoline of snijmachine. Meng het met de olijfolie, sap en rasp van de limoen en zout en peper. Laat het liefst enkele uren staan.
  5. Voor de dukkah alle ingrediënten behalve de sinaasappel roosteren in een droge koekenpan zodat de smaken vrijkomen. Laat afkoelen en rasp er de schil van een gewassen sinaasappel door. Bewaar in een goed afgesloten bakje.
  6. Voor de yoghurt alle ingrediënten met elkaar mengen en op smaak brengen met zout. Bewaar in de koeling.
  7. Frituur de Seasoned Twister Fries op 175°C voor ongeveer 3 minuten.
  8. Maak de borden op met de hummus, venkel, yoghurt en als laatste de dukkah.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1kg Lamb Weston seasoned Twisters

Pink Hummus

  • 2 Gekookte rode bieten
  • 2 Tenen knoflook
  • 500g Kikkerwten uit blik (uitgelekt en afgespoeld)
  • 30ml Sesampasta (Tahin)
  • 60ml Olijfolie
  • 60ml Water
  • 1 Citroen (sap en rasp)
  • Zout
  • Peper

Fennel shavings

  • 1 Venkelknol
  • 2 Eetlepels olijfolie
  • 1 Limoen (sap en rasp)
  • Zout
  • Peper

Dukkah

  • 100g Ongezouten amandelen
  • 20g Sesamzaadjes
  • 10g Korianderzaad
  • 10g Komijnzaad
  • 5g Anijszaad
  • 5g Venkelzaad
  • 1 Eetlepel gedroogde oregano
  • 1 Sinaasappel

Yoghurt citroen dragon room

  • 2dl Griekse Yoghurt
  • 1 Eetlepel ingelegde citroen (schil en sap)
  • 50ml Olijfolie
  • 1 Eetlepel fijngesneden dragon
  • Zout

Publicatie datum: 27 juli 2023