Italiaanse boter

Luchtige boter met Italiaanse kruiden.

Gang
Bijgerecht Component
Aantal Personen
8 9 10
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Laat de boter op kamertemperatuur komen zodat deze goed zacht is.
  2. Ris de tijm, de oregano en de rozemarijn en hak zo fijn mogelijk. Snijd de blaadjes salie ragfijn.
  3. Hak de olijven in stukjes.
  4. Klop de boter met behulp van een handmixer of in de planeetmenger luchtig en wit. Reken hiervoor ongeveer 10 minuten.
  5. Voeg de gesneden olijven en kruiden toe en klop nog kort door. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  6. Schep de boter op bakpapier en rol op tot een strakke rol. 

Producten uit dit recept

Gemakstip

Geen tijd? In ons assortiment hebben we echte boter in diverse smaken.

Ingrediënten

  • 250g (zelfgemaakte) boter
  • 4 el uitgelekte kalamataolijven
  • ⅙ bakje Italiaanse kruiden
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 01 december 2023

Gerelateerde recepten