• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Savoury scones

Hartige scones met bacon, cheddar en tomaat.

Gang
Hapje Ontbijtgerecht Brunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten
Wachttijd
15 minuten
Oventijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snipper de knoflook en hak de zoete ui ragfijn. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bladpeterselie ragfijn. Snijd de streaky bacon fijn.
  3. Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met een snuf zout en versgemalen peper. Rasp er de cheddarkaas bij en rasp er ook de boter bij. Meng met je vingers tot kruimels.
  4. Roer in een kom ⅔ van de karnemelk met de eidooier los. Voeg toe aan het bakmeel en meng lichtjes met elkaar. Voeg er de helft van de tomaat, de helft van de bacon, de helft van de ui en de helft van de peterselie aan toe. Kneed lichtjes tot een samenhangend en plakkerig deeg.
  5. Vorm er acht hoopjes van en geef deze met bebloemde handen een driehoekige vorm. Leg op een bakplaat met bakpapier.
  6. Klop de rest van de karnemelk los met het ei en smeer er de scones mee in.
  7. Plaats 15 minuten in de koelkast en bak dan in ongeveer 25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
  8. Fruit ondertussen de zoete ui in een scheutje olie tot het glazig is. Voeg er de rest van de streaky bacon aan toe. Laat enkele minuten fruiten en voeg de rest van de tomaat en de peterselie toe. Kruid met zout en peper en neem van het vuur.
  9. Laat de scones lichtjes afkoelen, snijd open en vul met een lepeltje clotted cream en de gesmoorde groente.

Producten uit dit recept

Gemakstip

Met deze simpele scones maak je alleen de vulling zelf. Simpel en toch smakelijk. 

Ingrediënten

  • 250g zelfrijzend bakmeel
  • 115g ijskoude roomboter
  • 15cl karnemelk
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 zoete ui
  • 4 tomtaten
  • 140g streaky bacon
  • 70g cheddarkaas
  • ¼ bosje bladpeterselie
  • 4 el clotted cream
  • scheutje zonnebloemolie
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 01 december 2023

Gerelateerde recepten