Libanese Koftas balletjes

Koftas Vegan Balls met kikkererwten, pikante tomatensaus en rauwe groenten

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
1 uur 30 minuten

Bereidingswijze

  1. Maak de rapen schoon en snijd ze in partjes. Meng de partjes met zout en citroensap en laat ze 30 minuten marineren.
  2. Hak uien, knoflook en tijm fijn.
  3. Sauteer rapen, uien en knoflook in een pan met olie en tijm in ca. 5-10 minuten op gemiddelde temperatuur zonder te veel kleur aan te nemen.
  4. Voeg Buitoni® Tomatensalsa toe en laat nog 10-15 minuten sudderen.
  5. Voeg suiker, harissa en CHEF® Liquid Concentrate Champignon toe en laat het ongeveer 30 minuten sudderen tot het de gewenste textuur heeft bereikt.
  6. Voeg kikkererwten, olijven en de Garden Gourmet® Vegan Balls toe en laat 10 minuten sudderen.
  7. Serveer de koftasballen in kleine kommen met gezouten rapen, brood en koriander.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 600g Meiknol
  • 2tl Zout
  • 50ml Citroensap
  • 4 Uien
  • 4 Tenen knoflook
  • 25gr Verse tijm
  • 100ml Olijfolie
  • 1000ml Buitoni tomatensalsa
  • 2tl Suiker
  • 2-4el Harissa
  • 4el Chef Liquid Concentrate Champignon
  • 800g Gekookte kikkererwten
  • 200g Groene olijven zonder pit
  • 800g Garden Gourmet Vegan Balls

Publicatie datum: 05 maart 2024

Lekker voor jou én voor de planeet

Ontdek nu het plantaardige assortiment van Garden Gourmet