• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Panna cotta van asperges met rabarber en frambozensorbet

Panna cotta van asperges met gekonfijte rabarber en asperges, gevriesdroogde frambozen en frambozensorbet

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
35 minuten
Wachttijd
2 uur

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges en snijd er de harde onderkant af. Bewaar de schillen wel. Snijd de asperges in de lengte doormidden.
  2. Trek de draden van de stengels rabarber en snijd de stengels even groot als de asperges.
  3. Verwarm in een brede pan 25 cl water met 100 g kristalsuiker en voeg er de draden van de rabarber aan toe. Rasp er de limoenschil bij en voeg het limoensap toe. Laat 5 minuten trekken en zeef het vocht. Giet het vocht terug in de pan en leg er de asperges en de rabarber in. Breng het geheel aan de kook, laat 2 minuten pruttelen en zet het vuur uit. Laat volledig afkoelen.
  4. Doe de slagroom met de rest van de suiker en de aspergeschillen in een steelpan. Breng tegen de kook en laat ongeveer 10 minuten trekken.
  5. Week ondertussen de 3 en 2 blaadjes gelatine apart van elkaar in ijskoud water.
  6. Zeef de slagroom, warm even goed door en neem van het vuur. Los er 3 blaadjes gelatine in op en schenk in flexibele vormpjes. Plaats in de koelkast en laat opstijven.
  7. Verwarm 1 dl van de siroop van de rabarber in een pannetje en los er de uitgeknepen 2 blaadjes gelatine in op. Laat afkoelen en schenk een mooi laagje over de panna cotta van asperges. Plaats een uurtje in de vriezer zodat het goed kan opstijven en je het gemakkelijk uit de vormpjes kunt halen. Laat de rest van de siroop inkoken tot een stroop.
  8. Laat de asperges en de rabarber goed uitlekken en dresseer op het bord.
  9. Zet er de panna cotta op en lepel er een quenelle van de sorbet langs. Druppel er de stroop langs. Garneer met bloemblaadjes en grof gemalen, gevriesdroogde frambozen.

TipEventueel kun je de gelatine vervangen door agaragar om er een vegetarisch dessert van te maken. Je dient dan wel het rabarbervocht en de slagroom op te koken met de agar-agar om de gewenste binding te krijgen.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 8 witte asperges
  • 4 stengels rabarber
  • 150 g kristalsuiker
  • 1 limoen
  • 4 dl slagroom
  • 3+2 blaadjes gelatine
  • 4 bollen frambozensorbet
  • 2 eetbare bloemetjes
  • 2 tl gevriesdroogde frambozen

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 19 maart 2024