Avocado toast met ei

Knapperige toast belegd met zachte avocadoschijfjes, een zachtgekookt ei, verse kruiden en een vleugje olijfolie.

Gang
Lunchgerecht Brunchgerecht
Aantal Personen
1
Bereidingstijd
10 minuten

Bereidingswijze

  1. Rooster het brood in een broodrooster.
  2. Kook een ei 6 minuten in kokend water, spoel daarna direct af met koud water.
  3. Besmeer de toast met boter en beleg met avocadoschijfjes.
  4. Breng op smaak met wat zout en peper.
  5. Pel het ei en leg het op de avocadoschijfjes.
  6. Bestrooi met vers gehakte kruiden en besprenkel met wat olijfolie.

Tip:  Snijd het ei pas op het laatste moment aan, zodat de dooier van het zes minuten gekookte ei mooi over de schijfjes uitloop.  

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • Eieren
  • Avocado dices
  • Toast
  • Verse kruiden
  • Olijfolie

Publicatie datum: 11 maart 2024