Aziatische carrot cake

Carrot cake met miso yuzu, zwarte sesam, bospeenlinten en sinaasappel-sesam kletskop  

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
5 minuten
Wachttijd
2 uur

Bereidingswijze

  1. Laat de carrot cake 2 uur ontdooien in de koelkast.
  2. Schil de bospenen in dunne linten met een dunschiller.
  3. Maak een siroop door water en suiker te koken tot de suiker oplost. Voeg optioneel vanillestokje, sinaasappelzeste en zout toe.
  4. Voeg de peenlinten toe aan de siroop en kook 10-15 minuten tot ze zacht maar nog vormvast zijn.
  5. Haal de linten uit de siroop en laat afkoelen.
  6. Meng voor de kletskopjes de genoemde ingrediënten tot een mooi beslag en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
  7. Verwarm de oven voor op 175°C.
  8. Rol kleine bolletjes van het kletskoppenbeslag en leg naast elkaar (met voldoende ruimte ertussen) op een bakmatje.
  9. Bak de kletskoppen in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Neem uit de oven en laat afkoelen, dan pas zullen ze krokant worden.
  10. Dresseer een eetlepel miso yuzu op het bord en garneer met zwarte sesamzaadjes.
  11. Leg hier de carrotcake op.
  12. Dresseer met de peenlinten.
  13. Maak het gerecht af met de sesam-kletskoppen.
×

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 eetlepels Yama miso yuzu
  • 1 theelepel zwarte sesamzaadjes
  • 4 stuks Maison Niels de Veye carrot cake

Gesuikerde bosbenen

  • 4 stuks bospenen
  • 150 gram suiker
  • 1 theelepel sinaasappelzeste

Sesam-sinaasappel kletskoppen

  • 38 gram zwart sesamzaad
  • 25 gram wit sesamzaad
  • 94 gram poedersuiker
  • 32 gram bloem
  • 32 gram sinaasappelsap
  • 63 gram gesmolten boter

Publicatie datum: 22 maart 2024