Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Remia Tomaten ketchup & Fruitlife Kers zwart zoet 

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Vegan hautedog Asian style

Een volledig vegan snack die de klassieke hotdog een nieuwe, culinaire betekenis geeft. Een heerlijke, veelzijdige én planetproof snack.

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten
Wachttijd
2 dagen

Bereidingswijze

  1. Meng de specerijen en limoenblaadjes. Verhit de olie en fruit hierin de gesnipperde ui en de gehakte knoflook 1-2 minuten op middelhoge stand. Bak de specerijen 2 minuten mee. Meng de gesneden spitskool erdoor en blus af met de kokosmelk, sojasaus en ketjap. Breng aan de kook onder voortdurend roeren en gaar tot de gewenste dikte.
  2. Maak zoet-zuur door 200 gram suiker met de azijn te verwarmen tot de suiker is opgelost. Giet op de rodekool en laat 1 uur staan.
  3. Snijd op de mandoline dunne plakken van de radijs en leg in ijswater. Snijd de lente-ui in fijne chiffonade door deze in de lengte te snijden en leg deze in ijswater. Snijd de 2 uien in ringen van ½ cm en meng deze met 1 liter water, 1 eetlepel zout, 1 eetlepel suiker, de misopasta en de kurkuma. Doe dit in een goed afgesloten pot met schroefdeksel en laat deze minimaal 48 uur fermenteren (bij voorkeur 4 dagen).
  4. Bak de baguette af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de vegan worsten in heet, niet kokend water. Snijd de baguette in 2 gelijke stukken en snijd deze weer in aan de bovenkant. Leg de warme hotdog ertussen.
  5. Beleg met de spitskoolrendang en dresseer er de vegan mayo op. Werk af met de zoet-zure rodekool, radijsplakjes en gefermenteerde ui.

Ingrediënten

  • 5 g gemalen koriander
  • 5 g gemalen komijn
  • 8 g Bresc gemberpuree
  • ⅓ Spaanse peper, gesneden
  • 5 g gemalen laos
  • 5 gr gemalen sereh
  • 2 kaffir limoenblaadjes
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 g spitskool, in 5 mm gesneden
  • 15 cl kokosmelk
  • 8 cl Kikkoman sojasaus
  • 35 cl ketjap manis
  • 200 g suiker + 1 el extra
  • 2 dl blanke natuurazijn
  • 500 g rodekool, in 2 mm gesneden
  • 1 red meat radish
  • 1 bos lente-ui
  • 2 kleine uien
  • 8 g Hikari witte misopasta
  • 3 g kurkuma
  • 2 vegan Pur Pain speltbaguettes Pur Pain
  • 4 vegan Moving Mountains hotdogs
  • Kern vegan mayonaise, naar smaak

Publicatie datum: 19 februari 2024