Krokante papadum met tonijn

Papadum met tonijncarpaccio en avocado

Gang
Lunchgerecht Brunchgerecht Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Maak de avocado schoon en pureer 2/3 van het vruchtvlees met de zure room. Verfris met een beetje limoensap en kruid met zout en peper.
  2. Snijd de rest van de avocado in plakjes. Maak lichtjes aan met limoensap en -rasp.
  3. Snijd de snackkomkommers in plakjes en maak eveneens lichtjes aan met limoensap en -rasp.
  4. Verwarm de friteuse voor op 180 graden en bak de papadums krokant in de hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi lichtjes met fleur de sel.
  5. Leg er de tonijncarpaccio op en verwijder de folie. Kruid met fleur de sel en peper.
  6. Dresseer de plakjes komkommer, de plakjes avocado en de avocadoroom op de carpaccio. Garneer met de zeewierchips en de affila cress. Bestrooi eventueel met furikake.

TipIn plaats van de tonijncarpaccio kun je ook variëren met zalmcarpaccio

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 papadums
  • 4 porties tonijncarpaccio
  • 1 avocado
  • 4 el zure room
  • 1 limoen
  • 2 snackkomkommers
  • handje zeewierchips
  • ¼ bakje affila cress
  • fleur de sel
  • versgemalen peper
  • optioneel: 2 tl furikake

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 02 april 2024

Welkom in de wereld van food. Welkom bij Sligro!

Klant worden bij Sligro

Ook interessant

Ben je op zoek naar smakelijke recepten voor de zomer of een BBQ? Laat je inspireren met vlees, vis of vega(n) van de BBQ of ga voor typisch zomerse recepten.