• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Misosoep met wontons van kipdijfilet

Krachtige kippenbouillon met miso en deegpakketjes met een farce van kipdijfilet

Gang
Lunchgerecht Tussengerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
50 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm het water met een beetje kippenbouillonpoeder en voeg er de misopasta aan toe. Laat zachtjes trekken en breng eventueel nog wat krachtiger op smaak met extra misopasta.
  2. Snijd de kipdijfilet grof en doe samen met de kookroom en het eiwit in een keukenmachine. Draai tot een glad geheel en breng op smaak met ponzusaus en srirachasaus. Meng er de helft van de gesneden bosui doorheen.
  3. Leg de wontonvellen naast elkaar op de werkbank en smeer de randjes lichtjes in met water.
  4. Schep een hoopje van de kippenfarce in het midden van de wontonvellen en vouw schuin dubbel zodat driehoekjes ontstaan. Druk de randjes goed aan. Maak de puntjes van iedere wonton vochtig en druk goed aan elkaar.
  5. Pocheer de wontons ongeveer 8 minuten in de bouillon.
  6. Maak de shanghai paksoi en de bimi schoon en snijd naar eigen inzicht fijner.
  7. Warm 2 minuten op in de bouillon.
  8. Verdeel de groenten en de wontons over 4 diepe borden en schenk er de bouillon bij. Bestrooi met de rest van de bosui.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • kippenbouillonpoeder
  • 8 dl water
  • 2 el misopasta
  • 240 g kipdijfilet
  • 1 eiwit
  • 4 el kookroom
  • scheutje ponzusaus
  • enkele druppels srirachasaus
  • 12 wontonvellen
  • 4 shanghai paksoi
  • 4 stengels bimi
  • 2 stengels bosui (in dunne ringetjes)

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 02 april 2024