Barbecue technieken

De barbecuetechniek bepaalt de kwaliteit. Grillmaster Marc van Herk vertelt je alle barbecuegeheimen in zes tutorials. Ontdek hoe je de barbecue gemakkelijk en snel aansteekt. Leer hoe je nauwkeurig de kerntemperatuur van grote delen bepaalt voor het meest malse resultaat, en hoe je de temperatuur van je barbecue zo nauwkeurig mogelijk controleert. Maak vlees en vis nog spannender door te roken. Varieer met direct en indirect en zie wat dit met je product doet. En ga als een pro aan de slag met slow cooking op je barbecue.  

Alles over kolen

×

Er bestaan meerdere manieren waarop je je barbecue kunt aansteken. En je hebt ook nog de keuze tussen wat je aansteekt: ga je voor houtskool of briketten? Elke keuze die je maakt werkt door in de smaak en structuur van wat je bereidt.

Temperatuur regelen

×

  

De temperatuur waarop je barbecuet is afhankelijk van verschillende factoren. Met een kamado bepaal je het meest nauwkeurig de temperatuur, doordat je de volledige controle hebt over de zuurstoftoevoer en de rook die er kan ontsnappen via de margrietschijf.

Direct & indirect grillen

×

  

Er zijn meerdere manieren waarop je kunt grillen. Direct grillen is bijvoorbeeld vooral geschikt voor gerechten die je niet meer dan 25 minuten grillt. Terwijl je met indirect grillen grotere stukken vlees of vis langere tijd gaart op een lagere temperatuur.

Warm & koud roken

×

Roken is de laatste jaren steeds populairder geworden. Vooral ook door de vele mogelijkheden. Zo kun je vis, vlees of groenten warm óf koud roken. Elke manier geeft een andere smaak en textuur aan het product. En elke techniek heeft zo zijn eigen tools en houtsoorten. De houtsoort bepaalt ook voor een groot deel de smaak. Bekijk de tips voor warm en koud roken.

Low & slow

×

  

Low & slow is koken op lagere temperaturen. Ideaal om grotere stukken vlees langzaam te garen, soms wel een hele dag. Met low & slow onderscheid je je pas echt culinair met de barbecue. Ga bijvoorbeeld aan de slag met een ribeye roast. Controleer nauwkeurig de kerntemperatuur en serveer het perfecte stuk vlees.  

Caveman style

×

 

Er zijn meerdere manieren waarop je kunt grillen. Direct grillen is bijvoorbeeld vooral geschikt voor gerechten die je niet meer dan 25 minuten grillt. Terwijl je met indirect grillen grotere stukken vlees of vis langere tijd gaart op een lagere temperatuur.