Leestijd: 5 minuten

Blog | Promoot je zaak voor kerst

Jouw zaak vol met kerst? Verleid je gasten in aanloop naar de feestdagen met de beste foto's van jouw gerechten en de juiste strategie voor social media, zodat ze reserveren bij jóuw zaak. Zo weet jij zeker dat jij álles uit je zaak haalt deze kerst. 

Je hebt je kerstmenu tot in de puntjes uitgedacht. De kerstversiering in jouw zaak is altijd on point. En de sfeer is er gegarandeerd. Het enige wat er nog moet gebeuren, is dat gasten ook daadwerkelijk reserveren.

Heb jij al nagedacht hoe jij je die gasten daartoe gaat verleiden? Social Media specialist Floor Bindels weet daar alles van. Ze geeft je handvaten hoe jij ervoor kunt zorgen dat gasten de weg weten te vinden naar die reserveer-knop. 

Meer concrete tips persoonlijk afgestemd op jouw vraag? Meld je dan aan voor de training 'Promoot je zaak voor kerst' bij ZiN Inspiratielab. 

Tip 1: Promoot je zaak voor kerst

Door jouw gasten mee te nemen in het voorbereidingsproces van het kerstmenu. Laat ze bijvoorbeeld meedenken over de ingredienten door middel van een poll en post af en toe een foto van het proces in de keuken. Zo willen je gasten straks natuurlijk alles zelf ervaren!

Tip 2: Verleid je gasten

Door af en toe al een gerecht van het kerstmenu mooi vast te leggen en te posten als 'sneak preview'.  Zo raken je gasten benieuwd naar de rest van het menu en zullen sneller nog een keer een kijkje nemen op jouw platform of website. 

Tip 3: Maak het je gasten makkelijk

Zorg ervoor dat je vanuit je social media kanalen een klikbare link hebt naar jouw website. Maak het je gasten makkelijk en zorg ervoor dat je straks het menu goed zichtbaar op je website hebt staan én dat de reserveer-knop duidelijk is. 

Tip 4: Targeting is key

Als je een post betaald inzet, target dan op de doelgroep bij jou in de buurt. Men gaat over het algemeen niet ver weg met kerst om buiten de deur te eten. Meer concrete tips persoonlijk afgestemd op jouw vraag? Volg dan de training 'Promoot je zaak voor kerst' bij ZiN Inspiratielab. Lees hieronder meer.

Tip 5: Social media trainingen

Volg een van de social media trainingen bij ZiN inspiratielab. 

Wat levert de training op?

  • Inzicht in het belang van een uitnodigende & representatieve website en social media omgeving.
  • Voorbeelden van succesvolle en minder succesvolle websites.
  • Tips voor een succesvolle(re) website: uitnodigend, verleidelijk en met heldere informatie. Je nodigt gasten uit, verkoopt je gerechten al voordat zij aan tafel zitten.
  • Doorkijk naar elementen die helpen om met social media nog succesvoller te zijn.

Sligro denkt in aanloop naar kerst met je mee over een slim en betaalbaar kerstmenu. Door 10 concrete tips, slimme oplossingen, handige trainingen en uitgebreide kerstassortiment met aanbiedingen bied jij jouw gasten deze kerst een betaalbaar menu en genieten zowel jij als jouw gasten volop deze kerst!

Haal het beste uit jouw zaak met kerst

10 tips van experts voor kerst