• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Koffie en thee

Wil je meer omzet maken met koffie en thee? Alles te weten komen over de laatste trends en ontwikkelingen? En wil je direct aan de slag met praktische tips & tricks? We praten je graag volledig bij over koffie en thee. Van bijzondere concepten waarmee je je kan onderscheiden van de concurrentie tot het verhogen van je omzet door slimme foodpairing, tafelverhalen en bijzondere presentaties. Zo kan je de juiste keuzes maken om je te onderscheiden met deze twee ultieme margemakers.

Koffie

Koffie neemt een steeds prominentere plaats in. Niet zozeer op het gebied van kwantiteit, het is de kwaliteit van de kop koffie waar het om draait. Zowel in de horeca als thuis wordt steeds bewuster genoten van de goede smaak van koffie. Hoe zorg je er dan voor dat je met koffie ook je zaak op de kaart zet? Sligro biedt volop inspirerende koffieconcepten en tafelverhalen waarmee je het gewone kopje koffie kan ombuigen tot de ultieme koffiebeleving voor je gasten.

Thee

Thee komt van de struik genaamd Camelia Sinensis en wordt verbouwd in landen met een tropisch klimaat zoals China, Nepal en India. Er zijn wel 80 landen waar thee wordt verbouwd en wel meer dan 10.000 subsoorten. Als je een kopje thee serveert denk je waarschijnlijk niet aan alle stappen die dit kopje thee heeft doorlopen. Heel wat mensen zijn druk in de weer geweest met jouw kopje thee. Wanneer je dit weet – en vertelt aan je gasten – krijgt dit kopje thee ineens een heel andere beleving.

Bereiding & presentatie

De juiste koffieboon of theesoort voor jouw zaak is slechts het begin. Net zo belangrijk is de bereiding en wijze van presentatie. Met een bijzondere presentatie kun je eenvoudig meer vragen en jezelf en je zaak op de kaart zetten. Daarnaast kun je zoveel meer met koffie en thee dan het alleen drinken. Zie koffie en thee als ingrediënt en er gaat een wereld voor je open. Of denk eens aan de combinatie met een heerlijk dessert? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Perfecte presentatie

Of je koffie of thee nu in je zaak serveert of to go, presentatie is key. Sligro heeft een uitgebreid assortiment van basic tot high end. Alles voor een eigentijdse uitstraling, passend bij jouw zaak!

Foodpairing en koken

Koffie en thee zijn mooie non-alcoholische begeleiders voor je menu. Je kan er heerlijk mee koken en in combinatie met kleine sweetbites de ideale vervanger voor een groot dessert.

Recepten

Op onze website vind je een overzicht van alle koffie en thee recepten die we je te bieden hebben. Zo maak je een koffie of thee net iets specialer! Laat je inspireren en ga aan de slag.

Trainingen

ZiN is hét Inspiratielab dat jou als foodprofessional helpt om nog beter te worden in je vak en business. In de vorm van masterclasses, smaakmakende sessies, presentaties, vaktrainingen en culinaire events wordt kennis gedeeld en worden waardevolle ontmoetingen gerealiseerd.

Koffiebeleving

Van een gewone kop koffie naar echte koffiebeleving.
 

Koffie specials

Onderscheid je met bijzondere koffie specialiteiten!
 

Latte art

Leer prachtige figuren schenken met melkschuim.