• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Kreeft

Canadese kreeft blijft één van de populairste kreeftsoorten.  De zoete smaak het sappige vlees geeft hem een uitgesproken favoriet op ieders bord en zeker voor een speciale gelegenheid. Vanuit Nederland hebben we onze eigen Oosterscheldekreeft die omwille van zijn zachte en fijne smaak echt uniek is, deze delicatesse is echt een aanrader wanneer je de exclusiviteit van kreeft wil laten proeven.

Canadese kreeft

Het grootste deel van de kreeften van SmitVis komen uit de schoonste wateren ter wereld, namelijk rondom Nova Scotia. Ze worden met de korf gevangen en binnen 36 uur ingevlogen. Door de rode gloed kun je zien dat de kreeft bij rotskusten leeft. De schalen zijn stevig en robuust van vorm, en het vlees is fijn van smaak.

Oosterschelde kreeft

Van eind maart tot ongeveer medio juli mogen uit de Oosterschelde in het Grevelingenmeer kreeften worden gevangen. Deze kreeft heeft een afwijkende DNA-structuur in vergelijking met de Canadese kreeft. De structuur van de Oosterscheldekreeft zorgt voor een fijnere en zachtere smaak. Het is een ware delicatesse en staat daarom in het hoogseizoen bij menig restaurant op de menukaart.