• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Koffietrend met aandacht en beleving

Slow coffee

Vijf voordelen van slow coffee:

#1 De opvallende manier van koffie maken springt in het oog bij je gasten
#2 Laat smaak en beleving samen komen
#3 In slechts 4 basis stappen te zetten
#4 Ideaal om puur te serveren en gerechten mee te maken
#5 Laat aroma’s behouden met minder zuur en bitter

Slow coffee is ouderwets koffiezetten in een nieuw jasje. Het zorgt voor een perfecte doorloop van het water waardoor de frisse fruittonen in sommige koffies extra benadrukt worden. Sligro heeft de zetsystemen van Hario en Chemex in het assortiment.

Assortiment

Chemex: subliem koffiegenot

Helemaal hot is de Chemex koffiemaker. De essentie van deze 'slow coffee' is smaak en beleving. Met speciaal filterpapier filter je de gemalen koffie in een opvallend kegelvormig glas. De koffie bevat door het filter geen niet-opgeloste deeltjes. Verder worden zuren weggefilterd. Het lichtbittere accent verdwijnt en de koffie krijgt een heerlijk sterke en zuivere smaak. Deze trage en opvallende manier van koffie maken, springt bij je gasten in het oog. Beleving en smaak komen samen tot subliem koffiegenot.

Stap 1

Vouw de Chemex filter tot een puntzak. Hang deze in de Chemex. Maak het filter nat met heet water. Schenk het water uit de Chemex.

Stap 2

Schep medium gemalen koffie in het filter. (1 theelepel per 90 ml water). Maak een kuiltje in de koffie met een lepel om daarna het water op te gieten.

Stap 3

Giet water van 90 graden in het kuiltje. Zorg eerst dat de koffie nat wordt. Giet daarna rustig het water op de koffie. Raak daarbij niet de rand van het filter.

Stap 4

Laat het water door het filter lopen. Dit duurt ongeveer 4 min. Als de koffie is doorgelopen, verwijder dan het filter en schenk de koffie.

Cold brew & cold drip

Cold brew komt oorspronkelijk uit de VS en is een relatief eenvoudige immersiemethode waarbij de koffie in een vat met water wordt geweekt en daarna wordt gefilterd. Dit is eenvoudig om op schaal te produceren, en daarom ook de standaard als je koffie op fles besteld. Cold brew is vlakker van smaak en is met name in de afdronk minder clean en smaakvol.

Nederlands handelaren in Noordoost Azië bedachten cold drip in de 17e eeuw. Cold drip is zwarte ijskoffie gezet met ijswater. Hierdoor blijven aroma’s behouden en is deze minder zuur en bitter. Dit resulteert in een rijke genuanceerde smaak, ideaal om puur te drinken of cocktails en gerechten mee te maken!

Assortiment