De horecagast kiest er steeds vaker voor om een non-alcoholisch drankje te bestellen op het terras. De huidige frisdrinker is op zoek naar kwaliteit en wil genieten met een verfijnd drankje. Als ondernemer kan jij marge creëren door verassende 0.0% alternatieven toe te voegen aan jouw friskaart.
Om inspiratie op te doen heeft Royal Club een aantal overheerlijke mocktails bedacht die jij gemakkelijk en snel kan serveren aan jouw gasten.
Met het serveren van mocktails speel je in op de trends beleving en non-alcoholische alternatieven Hieronder enkele eenvoudige mocktails waarmee je het ‘wow-effect’ creëert voor jouw gasten.
Vul een glas met ijsblokjes. Voeg de gekneusde stengel citroengras, een schijfje grapefruit, twee komkommerschijfjes en Royal Club Tonic (125ml) toe. Roer het drankje goed door zodat de smaken goed gemend worden.
Vul een glas met ijsblokjes. Voeg de takjes tijm, tien roze peperkorrels, honing en als laatste de Royal Club Bitter Lemon (125ml) toe. Roer het drankje goed door zodat de smaken goed gemengd worden. Voor de durfal is het erg lekker om de mocktail af te maken met een beetje zeezout.
Vul een glas met ijsblokjes. Voeg het kaneelstokje, bramen en als laatste de Royal Club Ginger Ale (125ml) toe. Roer het drankje goed door zodat de smaken goed gemengd worden. Garneer het drankje met het salieblad. Voeg eventueel nog één theelepel grenadine toe.
Schenk de limoensap en Royal Club Ginger Beer (150 ml) in een longdrink glas en voeg de muntblaadjes toe. Voeg ijs toe totdat het glas ongeveer 1 cm onder de rand gevuld is. Roer met het zoethoutstokje alle ingrediënten goed door het ijs. Garneer de mocktail met een munttopje naast het zoethout stokje.
Schenk 10 ml limoensap in het glas. Snijd een limoenschijfje en prik hier voorzichtig drie kruidnageltjes in. Voeg de steranijs, het kaneelstokje en het limoenschijfje met de kruidnagels toe. Schenk zachtjes de 125 ml Royal Club Ginger Beer over de limoensap en de kruiden. Voeg als laatste ijsblokjes toe en schep de mocktail nog even goed om.
Snijd een sinaasappel in twee delen. Van het ene deel kun je een schijfje of plakje afsnijden voor de garnering, het andere deel kun je persen tot sap. Als je niet te veel pulp in je cocktail wilt, kan je het sinaasappelsap nog zeven. Schenk vervolgens het sinaasappelsap, balsamico azijn en Royal Club Ginger Beer (150 ml) in het glas. Vul het glas met ijsblokjes en garneer met het sinaasappelschijfje.