• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Maatschappelijk Verantwoord Inkopen

Wil jij een duurzamer en gezonder assortiment? En wil jij dit aan klanten of in aanbestedingen kunnen bewijzen? Dat kan met onze Maatschappelijk Verantwoord Inkopen Monitor (MVI monitor): een kwartaalrapportage op basis van je huidige inkoopassortiment.

3 redenen om aan de slag te gaan met MVI

✔ Direct structureel inzicht en bijsturen op het assortiment
✔ Je voldoet aan de richtlijnen van PIANOo, Green Deal en milieuthermometer
✔ Je ziet gelijk hoe je doet tegenover andere bedrijven in jouw segment - alleen bij goud

×

Ieder kwartaal inzicht en sturen op verbeteringen

De MVI monitor is een kwartaalrapportage op basis van je huidige afname bij Sligro getoetst op diverse MVI criteria van overheidsorganisaties als PIANOo, Green Deal en de milieuthermometer. Hiermee beschik je over de inzichten die je nodig hebt om je huidige assortiment aan te passen aan de gestelde duurzaamheids- en gezondheidseisen, of het gewoonweg gezonder en duurzamer te maken.

Van richtlijnen naar 7 aandachtsgebieden

De data in de MVI monitor meet het door jou gekochte assortiment bij Sligro op zeven verschillende thema's: gezondheid, duurzaamheid, eiwittransitie, vegetarisch, veganistisch, land van oorsprong en benchmark van jouw branche. Hiermee kun jij bepalen waar de focus op verbetering ligt en kun je stappen ondernemen om zo de gewenste gezondheids- en duurzaamheidsdoelen te behalen.

Kies zelf je pakket

Jij bepaalt welke inzichten de MVI monitor voor jouw organisatie biedt, met een pakket naar keuze: goud, zilver of brons. Wil je maximaal kunnen sturen en zien hoe jij het doet ten opzichte van andere bedrijven in jouw segment, dan is het goud pakket de beste keuze. Tarieven zijn afhankelijk van het type en de grootte van jouw organisatie en van het gekozen pakket.

Bewezen succesvol

Deze pioniers gingen jou voor:

Grip en garantie

Wil jij een start maken met Maatschappelijk Verantwoord Inkopen en grip grip krijgen op de duurzaamheid en gezondheid van je assortiment? Met de MVI monitor kun je:

  1. Gedurende het jaar eenvoudig bijsturen op je assortiment
  2. Per product(categorie) concrete acties ondernemen
  3. Klanten overtuigen in een aanbestedingstraject
  4. Klantvragen over gezondheid en duurzaamheid beantwoorden
  5. Interne MVO doelstellingen stellen en opvolgen

 

De 7 Thema's van de MVI monitor

Veelgestelde vragen

De MVI monitor is het meest geschikt voor grote organisaties zoals cateraars, zorgorganisaties, leisureparken en hogescholen, die beter inzicht willen hebben in en willen sturen op hun aanbod. Of moeten voldoen aan bepaalde eisen voor een aanbesteding. Maar kan zeker ook ingezet worden voor kleinere organisaties die gezond en duurzaam onderdeel hebben gemaakt van hun missie en visie.

Aan het gebruik van de MVI monitor zijn kosten verbonden. De tarieven zijn afhankelijk van het type en de grootte van jouw organisatie en van het gekozen pakket. Voor meer informatie nemen we graag contact met je op.

De MVI monitor meet de ingekochte Sligro producten van alle locaties op gezondheid en duurzaamheidskenmerken. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van productinformatie, zoals geborgd bij onze dataleveranciers zoals GS1, PS in Foodservice, SuperUnie en het leveranciersportaal van Sligro Food Group. Sligro is niet verantwoordelijk voor de correctheid van de inkoopdata of productinformatie zoals ingevoerd in de databank van deze partijen. Sligro streeft ernaar om de data zo volledig mogelijk en correct te verkrijgen.

Het doel voor eiwittransitie is in 2030 een zo hoog mogelijk gehalte aan plantaardige eiwitten, ten opzichte van de totale hoeveelheid ingekochte eiwitten in het complete assortiment, te behalen (minimaal 80%). Sligro is van mening dat inzicht in dierlijke eiwitten, vegetarisch, veganistisch en zuivel helpt om deze transitie te bevorderen. De transitie wordt gemeten door te kijken naar de oorsprong van het aantal kilogram eiwit.

Biologisch is een van de keurmerken die onder het thema Duurzaamheid valt en is daarmee al opgenomen in de MVI monitor. Momenteel bekijken we of we deze ook apart inzichtelijk kunnen maken als achtste thema.

Wat betreft CO2, maken wij voor de rapportages enkel gebruik van betrouwbare data. Voor die data zijn wij afhankelijk van onze dataleveranciers zoals GS1, PS in Foodservice, SuperUnie en het leveranciersportaal van Sligro Food Group. CO2-data van deze partners is nog onvoldoende betrouwbaar en bovendien is er nog geen landelijke dekking beschikbaar. Om deze twee redenen kunnen we deze data nog niet meenemen in de MVI monitor.

Op dit moment wordt de rapportage standaard aangeleverd in PDF. Er bestaat de mogelijkheid om dit anders aan te leveren. Neem jouw vraag mee in jouw aanvraag of neem contact op met jouw accountmanager, zodat we dit samen kunnen beoordelen. 

Ook interessant voor jou?

Geïnteresseerd in de MVI monitor? Dan ben je vast ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen.