• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Eerlijk & heerlijk

Met ons assortiment eerlijk & heerlijk helpen we je wegwijs te worden in de wereld van duurzame food en non-food producten. En een verantwoorde keuze te maken. Daarbij hanteren we vier pijlers: biologisch, duurzaam, eerlijke handel en streek.

 

×

De weg naar het bord

Bij ons telt niet alleen het resultaat op het bord. We verdiepen ons meer en meer in de weg die producten hebben afgelegd tot aan het bord. Zo werken wij samen met leveranciers die zich inzetten voor een beter product wat beter is voor de klant én beter voor zijn omgeving. Hoe beter wij ons werk doen door duurzame stappen te zetten, hoe eenvoudiger je als klant een verantwoorde keuze kunt maken. Producten die onder eerlijk & heerlijk vallen zijn duurzaam. Dat borgen we vooral door te werken met onafhankelijke keurmerken.

Verantwoorde verhalen

De assortimentsselectie eerlijk & heerlijk bevat producten die duurzaam zijn in de breedste zin van het woord. Bij eerlijk & heerlijk wordt uitgegaan van onafhankelijke keurmerken. Sligro heeft uit de circa 180 keurmerken die ons land rijk is de meest betrouwbare, transparante en vooruitstrevende keurmerken geselecteerd voor het eerlijk & heerlijk assortiment. Koop je bij Sligro een product dat valt onder eerlijk & heerlijk, dan weet je dus zeker dat je goed zit.

Pijler 1: Biologisch

Biologisch zegt iets over de manier waarop ons voedsel gemaakt wordt. Zo kiezen biologische boeren voor een natuurlijke manier van gewassen telen.

Pijler 2: Duurzaam

De producten onder deze pijler komen van leveranciers die oog hebben voor milieubehoud en/of dieren op een verantwoorde manier.

Pijler 3: Eerlijke handel

Handel met respect voor mensenrechten en een beter inkomen voor producenten en werknemers in ontwikkelingslanden.

Pijler 4: Streek

Sligro kiest voor zo veel mogelijk goede Nederlandse streekproducten. Wij geloven in goed en eerlijk eten van lokale leveranciers.

Klanten over eerlijk & heerlijk

Libéma

×

Aeon Plaza Hotels

×

Appèl

×

Onze keurmerken

Wil je meer weten over de pijlers en onze keurmerken?