Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Maak een kuiltje in de bloem en schenk het losgeklopte ei hierin.
Mix dit vervolgens met de melk vanuit het midden met een elektrische mixer tot een glad beslag.
Dek af en laat 1 uur op een warme plek rijzen.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan.
Smelt de suiker in een pan op heel laag vuur tot goudbruine karamel.
Haal van het vuur, roer het zeezout en de hazelnoten erdoor en schep op een vel bakpapier op een werkvlak.
Laat de karamel afkoelen en hak de praline in stukjes.
Schil de peer, snijd in blokjes en besprenkel met het citroensap en de -rasp.
Verwarm de olie tot 180°C.
Meng de peerblokjes en de stukjes hazelnotenpraline door het deeg.
Doop een ijsbolletjestang in de hete olie en schep vervolgens uit het gerezen beslag bolletjes.
Laat deze om beurten in de hete olie glijden en frituur 4-5 oliebollen tegelijk in ca. 5 min. goudbruin. Keer de oliebollen halverwege de baktijd, als ze dat niet vanzelf doen.
Laat de perenbollen in een met keukenpapier bekleed vergiet uitlekken.
Leg de ze tot slot op een schaal en bestrooi royaal met poedersuiker.