• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Perenbol

Gang
Hapje
Aantal Personen
12

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem met de gistkorrels, suiker en zout.
  2. Klopt het ei los in een apart schaaltje.
  3. Maak een kuiltje in de bloem en schenk het losgeklopte ei hierin.
  4. Mix dit vervolgens met de melk vanuit het midden met een elektrische mixer tot een glad beslag.
  5. Dek af en laat 1 uur op een warme plek rijzen.
  6. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan.
  7. Smelt de suiker in een pan op heel laag vuur tot goudbruine karamel.
  8. Haal van het vuur, roer het zeezout en de hazelnoten erdoor en schep op een vel bakpapier op een werkvlak.
  9. Laat de karamel afkoelen en hak de praline in stukjes.
  10. Schil de peer, snijd in blokjes en besprenkel met het citroensap en de -rasp.
  11. Verwarm de olie tot 180°C.
  12. Meng de peerblokjes en de stukjes hazelnotenpraline door het deeg.
  13. Doop een ijsbolletjestang in de hete olie en schep vervolgens uit het gerezen beslag bolletjes.
  14. Laat deze om beurten in de hete olie glijden en frituur 4-5 oliebollen tegelijk in ca. 5 min. goudbruin. Keer de oliebollen halverwege de baktijd, als ze dat niet vanzelf doen.
  15. Laat de perenbollen in een met keukenpapier bekleed vergiet uitlekken.
  16. Leg de ze tot slot op een schaal en bestrooi royaal met poedersuiker.

Ingrediënten

  • 250 g bloem & een beetje extra
  • 3,5 g droge gistkorrels
  • ½ tl suiker
  • ½ tl zout
  • 1 ei, op kamertemperatuur
  • 250 ml melk, op kamertemperatuur
  • 50 g blanke hazelnoten
  • 100 g kristalsuiker
  • ½ tl grof zeezout
  • 1 handpeer
  • citroensap
  • rasp van ½ citroen
  • extra: frituurolie, poedersuiker

Publicatie datum: 15 oktober 2015

Meer recepten voor oliebollen