Zoete pizzaatjes met vijgen en ricotta

In de pizzarette gebakken minipizza met vijgen en ricotta. 

Gang
Hapje Nagerecht Bijgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de pizzarette voor.
  2. Snijd het harde steeltje van de vijgen en snijd de vruchten in plakken.
  3. Steek met behulp van een koekjessteker cirkels uit het pizzadeeg ter grootte van de schepjes van de pizzarette.
  4. Schep de ricotta en de vijgenjam in schaaltjes. Serveer de rondjes pizzadeeg op een bord.
  5. Hak de noten grof en schep eveneens in een schaaltje.
  6. Laat je gasten zelf hun bodem insmeren met de ricotta en deze met behulp van de schep goed voorbakken onder in de pizzarette.
  7. Laat ze vervolgens de vijgen, de noten en een lepeltje jam over de pizza’s verdelen.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • ¼ rol Tante Fanny pizzadeeg
  • 125 g ricotta
  • 4 verse vijgen
  • 4 flinke el vijgenjam
  • 4 el pecannoten

Publicatie datum: 16 november 2021

Gerelateerde recepten

Ook interessant