Parfait van gerijpte geitenkaas

Parfait van pittige geitenkaas met amarenekersen

Gang
Hapje Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten
Wachttijd
6 uur

Bereidingswijze

  1. Snijd de geitenkaas in stukjes. Ris de blaadjes van de citroentijm.
  2. Verwarm de slagroom met de citroentijm in een steelpan tot het kookpunt. Neem van het vuur en roer er met een garde beetje bij beetje de geitenkaas doorheen tot deze volledig is opgelost. Koel deze kaasroom terug.
  3. Klop de parfait met behulp van de handmixer of in de keukenmachine op tot deze luchtig en stevig is.
  4. Voeg de kaasroom toe en klop nog 2 minuten door.
  5. Spatel er voorzichtig de kersen met de siroop doorheen, maar meng vooral niet te lang. Je wilt de swirl van de kersen behouden.
  6. Schep in de gewenste vorm, plaats minimaal 6 uur in de vriezer en schep er dan bollen uit.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 150 g gerijpte geitenkaas
  • 1 dl slagroom
  • 5 dl Debic Parfait
  • 4 el amarenekersen met aanhangende siroop
  • 6 takjes citroentijm

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 24 februari 2022

Gerelateerde recepten