Purple sandwich

Bagel met crème van truffelaardappel en gemarineerde zalm. 

Gang
Hapje Lunchgerecht Voorgerecht Ontbijtgerecht Brunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Leg de zalmfilet in een schaal, kruid stevig met zout en peper en schenk er het sap van rode kool overheen. Laat een nacht marineren in de koelkast.
  2. Neem de volgende dag uit het vocht, dep goed droog en kruid na met zout, peper en citroensap en -rasp. Snijd in dunne plakjes.
  3. Schaaf 1 truffelaardappel in zeer dunne plakjes en frituur krokant in de friteuse van 160 °C. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een snufje zout.
  4. Kook de rest van de truffelaardappels volledig gaar in de schil. Laat uitwasemen en verwijder voorzichtig de schil.
  5. Prak de aardappel met de tahini en de mayonaise. Kruid met citroensap en -rasp, peper en zout.
  6. Schil de radijs en schaaf in dunne plakjes.
  7. Bak de bagels af volgens de instructies op de verpakking en snijd doormidden. Smeer in met de crème van aardappel.
  8. Leg er roosjes van de gemarineerde zalmfilet op en garneer met de plakjes radijs, chips en scarlet cress.

TipHet sap maak je eenvoudig door de rode kool door de sapcentrifuge te draaien.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 300 g verse zalmfilet
  • 2 dl sap van rode kool
  • 200 g truffelaardappels
  • 2 el tahini
  • 2 el mayonaise
  • Sap en rasp van 1 limoen
  • ½ red meat radijs
  • 4 bagels
  • Enkele topjes scarlet cress
  • Versgemalen peper
  • Zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 24 februari 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant