Salade van makreel, venkel en passievrucht

Frisse zilte salade van makreel, passievrucht, zilte groenten en een crème van avocado

Gang
Lunchgerecht Voorgerecht Bijgerecht Tussengerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
45 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd de passievruchten open en haal deze leeg.
  2. Meng de passievruchten met 2 eetlepels olijfolie.
  3. Marineer de makreel met de huidkant aan de bovenkant ongeveer een uur in de passievrucht met olijfolie.
  4. Blancheer de spitskoolbladeren en spoel deze koud.
  5. Meng de inhoud van de avocado met de crème fraîche en het sap van de limoen en draai deze in een keukenmachine fijn. Voeg eventueel wat zout toe.
  6. Rol 3 makreelfilets zonder graat in de spitskool als een rolletje.
  7. Snijd de andere makreelfilets schuin in een ruit (chinoise).
  8. Snijd de venkel dun op een mandoline of met een scherp mes in segmenten en maak deze aan met olijfolie en dresseer ze op een bord.
  9. Verdeel de makreel om en om op het bord.
  10. Zet er puntjes avocadocrème tussen.
  11. Dresseer de passievrucht ertussen.
  12. Garneer het gerecht met de zeebanaantjes, zeekraal, dille, shiso en citrusafrikaantjes.

TipMaak de avocadocrème al een uur van tevoren

  

Leg de makreel zo'n 30 minuten met de huidkant op fijn zeezout. Daarna kun je het vel er voorzichtig aftrekken en zie je de strepen nog staan. Een mooi effect op het bord!

OpmaaktipPresenteer het gerecht zoals op de foto

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 6 makreelfilets groot
  • 4 passievruchten
  • 1 venkel
  • 10 g zeekraal
  • 15 g zeebanaan
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 50 g crème fraîche
  • 1 witlof
  • 2 grote spitskoolbladeren
  • 2 takjes dille
  • shiso cress
  • citrusafrikaantjes
  • olijfolie

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 24 februari 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant