Truffeljus van John Kocken

De échte truffeljus van John Kocken (De Heer Kocken *), waarmee John een ster wist te behalen. Gemaakt met de room (35%) van Meyerij.  

Gang
Bijgerecht Component

Bereidingswijze

  1. Snipper het sjalotje fijn, en zet in een beetje olie aan met een de gehakte knoflook (niet laten verkleuren).
  2. Blus dit mengsel af met de sojasaus en truffeljus. (Niet meer laten koken).
  3. Voeg de roomboter toe, en laat deze smelten.
  4. Giet hierbij de room onder voortdurend kloppen, en breng tegen de kook.
  5. Even van het vuur afhalen, en opschuimen met behulp van staafmixer.
  6. Direct serveren.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetepel soja saus
  • 1 l truffeljus
  • 100 gr Meyerij roomboter
  • 2 dl room 35% van Meyerij

Publicatie datum: 20 juni 2022