Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verwarm voor de barbacoa de olie in een braadpan en bak hierin de rode ui, knoflook en groene paprika kort aan. Voeg de jackfruit toe en bak ongeveer 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree, chipotle, komijn, tijm en kruidnagel toe en bak kort mee. Blus het geheel af met 250 ml water en laat al roerend circa 20 minuten doortrekken. Voeg de mais toe en warm kort door. Breng de barbacoa op smaak met peper en zout.
Kook voor de ingelegde ui 250 ml water op met de azijn, suiker en gedroogde kruiden. Snijd de ui in ringen en leg deze in een afsluitbare pot of bak. Giet het opgekookte vocht eroverheen en laat afkoelen. Na circa 1 uur zijn ze al lekker om te eten.
Voor de schotel: Leg de nachochips in een ovenschaal of op een met bakpapier belegde bakplaat. Leg hierop de jackfruit barbacoa en bedek met geraspte kaas. Plaats de nachoschotel ongeveer 10 minuten in een oven van 200ºC totdat de kaas gesmolten is.
Garneer de jackfruitschotel met rode paprika, ingelegde ui en versgehakte koriander en limoenpartjes. Serveer met de dips van Mr. Mex ernaast.
TipMaak de rode ui een dag van te voren zodat deze mooi roze en goed van smaak is.
Producten uit dit recept
Ingrediënten
Jackfruit barbacoa
2 el olijfolie
1 rode ui, in halve ringen
2 teentjes knoflook, gehakt
1 groene paprika, in julienne
2 blikken (à 550 g) jackfruit
70 g tomatenpuree
1 tl gemalen chipotle
2 tl gemalen komijn
1 tl gedroogde tijm
1 tl gemalen kruidnagel
150 g maïs, uitgelekt
Ingelegde rode ui:
Ingelegde rode ui
250 ml azijn
2 el suiker
peperkorrels, piment, kardemom, steranijs, naar eigen inzicht