Nachoschotel met jackfruit barbacoa

Gang
Hapje
Aantal Personen
4
Type Keuken
Mexicaans
Bereidingstijd
30 minuten
Wachttijd
Wachttijd

Bereidingswijze

  1. Verwarm voor de barbacoa de olie in een braadpan en bak hierin de rode ui, knoflook en groene paprika kort aan. Voeg de jackfruit toe en bak ongeveer 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree, chipotle, komijn, tijm en kruidnagel toe en bak kort mee. Blus het geheel af met 250 ml water en laat al roerend circa 20 minuten doortrekken. Voeg de mais toe en warm kort door. Breng de barbacoa op smaak met peper en zout.
  2. Kook voor de ingelegde ui 250 ml water op met de azijn, suiker en gedroogde kruiden. Snijd de ui in ringen en leg deze in een afsluitbare pot of bak. Giet het opgekookte vocht eroverheen en laat afkoelen. Na circa 1 uur zijn ze al lekker om te eten.
  3. Voor de schotel: Leg de nachochips in een ovenschaal of op een met bakpapier belegde bakplaat. Leg hierop de jackfruit barbacoa en bedek met geraspte kaas. Plaats de nachoschotel ongeveer 10 minuten in een oven van 200ºC totdat de kaas gesmolten is.
  4. Garneer de jackfruitschotel met rode paprika, ingelegde ui en versgehakte koriander en limoenpartjes. Serveer met de dips van Mr. Mex ernaast.

TipMaak de rode ui een dag van te voren zodat deze mooi roze en goed van smaak is.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

Jackfruit barbacoa

  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 groene paprika, in julienne
  • 2 blikken (à 550 g) jackfruit
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 tl gemalen chipotle
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gemalen kruidnagel
  • 150 g maïs, uitgelekt
  • Ingelegde rode ui:

Ingelegde rode ui

  • 250 ml azijn
  • 2 el suiker
  • peperkorrels, piment, kardemom, steranijs, naar eigen inzicht
  • 4 rode uien

Nachoschotel

  • Mr. Mex nachochips, naar eigen inzicht
  • Violife geraspte kaas, naar eigen inzicht
  • 1 rode paprika, in julienne
  • versgehakte koriander, ter garnering
  • 1 limoen, in partjes
  • Mr. Mex salsa mild of pittig
  • Mr. Mex guacamoledip
  • Mr. Mex kaassaus vegetarisch

Publicatie datum: 04 april 2023

Ook interessant