• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Exclusief verkrijgbaar

Mexicaans met gemak

Mexicaanse gerechten zijn hot! Staan er bij jou al nacho's en wraps op het menu? Met Sligro's  nieuwe merk is dat makkelijker dan ooit.

Nacho’s en wraps veroveren de Nederlandse horeca. Met het nieuwe, exclusieve merk Mr. Mex haakt Sligro in op deze trend. Het assortiment is kwalitatief zeer hoogstaand en biedt volop mogelijkheden voor echte margepakkers op je kaart.

Als een olievlek verspreidt de wrap- en nacho- ’koorts’ zich uit over de Nederlandse horeca. Dippen, vullen en rollen: chefs én gasten zijn er dol op. Op menig lunchmenukaart wordt het brood dan ook vervangen door een (groente)wrap en de eerste nachobars openden de afgelopen jaren hun deuren. In veel (eet)café’s zijn nachochips bovendien al een vast item op het borrelmenu, vaak vergezeld van een lekkere cheesedip, romige guacamole of hete salsa. Lekker, makkelijk en dankzij Sligro’s nieuwe exclusieve merk Mr. Mex ook nog eens erg betaalbaar.

Goede margepakker

Met het nieuwe merk Mr. Mex speelt Sligro in op deze trend. Het assortiment bestaat uit diverse wraps, nachochips en dips, geïnspireerd op de kleurrijke en zonnige Mexicaanse keuken. De producten zijn met veel enthousiasme en zorg ontwikkeld en hebben de kwaliteit die je van een exclusief Sligro-merk mag verwachten. Bovendien zijn ze scherp geprijsd en daarmee de perfecte basis voor goede margepakkers op je kaart.

 

 

De dips, wraps en nachochips van Mr. Mex zijn verkrijgbaar in diverse smaken, inhoudsmaten en groottes:

- Cheesedip: 330 ml en 2 liter
- Guacamoledip: 330 ml en 2 liter
- Salsadip hot: 330 ml en 2 liter
- Salsadip mild: 330 ml en 2 liter

- Tortilla naturel (18 stuks): 15 cm, 25 cm en 30 cm ø
- Tortilla volkoren (18 stuks): 25 cm ø
- Tortilla biet (12 stuks): 25 cm ø
- Tortilla wortel (12 stuks): 25 cm ø

- Tortillachips nacho: 475 gram
- Tortillachips salted: 475 gram

Verse korrels

Extra bijzonder in het aanbod van Mr. Mex zijn de nachochips, die verkrijgbaar zijn in twee varianten: waar de meeste nachochips worden gemaakt met een basis van maismeel, zijn die van Mr. Mex gemaakt met een basis van verse maiskorrels. Dat maakt de chips extra lekker én extra krokant. De nachochips, dips en tortillawraps van Mr. Mex zijn uiteraard ideaal voor een simpele borrel bite-to-share of goed gevulde burrito. Maar de producten zijn ook heel geschikt om breder in te zetten. Denk bijvoorbeeld aan loaded nacho’s met pulled pork of aan wraps gevuld met kip, kimchi en een frisse yoghurtdressing. Heerlijk en eigentijds.

Kleurrijke verpakking

Geheel in lijn met de Mexicaanse keuken, komen de producten van Mr. Mex in een kleurrijke verpakking. De warme, blauwe kleur voert de boventoon, waardoor de producten makkelijk in het schap zijn te herkennen. In het design komen verder echte knalkleuren terug, zoals oranje, roze, paars en felblauw. Bij de ontwikkeling van de verpakkingen van de dips is rekening gehouden met verschillende doelgroepen: voor de grootverbruiker zijn de dips verkrijgbaar in grote schenkflessen van twee liter, een perfect formaat voor verwerking in de keuken. Voor de kleinere afnemer zijn de potjes met 330 ml ontwikkeld. Deze potjes zijn zo stijlvol en kleurrijk dat ze prima te serveren zijn naast bijvoorbeeld een portie nachochips.

Pas het begin

De producten van Mr. Mex zijn dit voorjaar groots gelanceerd bij Sligro. Mogelijk heb je ze dus al voorbij zien komen. En er zijn meer grootse plannen met het merk. De huidige producten zijn pas het begin, maar bieden al volop mogelijkheden voor allerlei toffe items op je menu. We houden je uiteraard op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Amy Flegg (26), culinair adviseur Sligro Roosendaal

Een paar maanden oud was Amy Flegg, toen ze kennismaakte met de horecabranche: “Mijn oppassers hadden een eigen restaurant en legden mij te slapen in het magazijn”, lacht ze. Later stond ze als kind in dezelfde zaak champignons te snijden. Een koksopleiding lag dan ook voor de hand. Bij Sligro Roosendaal zit Amy helemaal op haar plek: “Ik kan hier echt mijn ei kwijt. Vooral het directe contact met klanten op de vloer vind ik tof.” Bij het ontwikkelen van recepten gebruikt Amy meestal een combi van vertrouwde en wat 'apartere' ingrediënten. Zo ook voor deze nachoschotel met pulled jackfruit, een simpele en snel te maken snack bij tortillachips, die je bovendien makkelijk in grote hoeveelheden kunt voorbereiden. “Het gerecht is geïnspireerd op de Mexicaanse stoofschotel barbacoa. Jackfruit is sneller gaar dan stoofvlees, het hoeft niet uren te stoven voor hetzelfde effect. Met een laagje (eventueel vegan) kaas erover is het gerecht ook heel geschikt als hoofdgerecht.”

  • Nachoschotel met jackfruit barbacoa

    Nachoschotel met pulled jackfruit, een simpele en snel te maken snack bij tortillachips, die je bovendien makkelijk in grote hoeveelheden kunt voorbereiden. Het gerecht is geïnspireerd op de Mexicaanse stoofschotel barbacoa. Jackfruit is sneller gaar dan stoofvlees, het hoeft niet uren te stoven voor hetzelfde effect. Met een laagje (eventueel vegan) kaas erover is het gerecht ook heel geschikt als hoofdgerecht.

Hot topics