Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Privacybeleid
en
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Spoel een keukendoek goed uit en leg deze in een bolzeef op een kom. Schenk er de yoghurt in en laat een nacht uitlekken in de koelkast.
Snijd de onder- en de bovenkant van de rabarber en trek er de draden af. Doe al deze afsnijdsels met 3 dl water en 200 gram suiker in een steelpan. Breng aan de kook en laat 15 minuten trekken. Zeef het vocht en laat nog iets inkoken tot een siroop.
Schaaf van 1 stengel rabarber dunne linten, haal lichtjes door de siroop en leg ze op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Droog de rabarber 4 uur in de oven van 65°C.
Snijd mooie balkjes van de rest van de rabarber.
Vet 4 ronde vormpjes lichtjes in en schenk een beetje rabarbersiroop in het vormpje. Leg er strak de balkjes rabarber in met de ronde kant naar onder en druk er stevig het bladerdeeg op. Bestrooi lichtjes met kristalsuiker en plaats in de voorverwarmde oven van 180°C. Laat in ongeveer 20 minuten krokant bakken.
Neem uit de oven en draai de tarte tatin voorzichtig om.
Haal de uitgehangen yoghurt uit de doek en maak deze aan met rabarbersiroop.
Dresseer de warme tarte tatin op het bord en leg er een mooie quenelle van de hangop op. Steek er de chips van rabarber bij en lepel er nog wat rabarbersiroop langs.