Biologische Ceylon-thee

Eerlijke theekwaliteit zoals je gewend bent met een extra duurzame twist. Met de theesoorten van Alex Meijer maak je een verantwoorde keuze.

De biologische Ceylon-thee van Bogawantalawa Tea Estates in de Gouden Vallei in Sri Lanka is niet alleen lekker, maar ook duurzaam geproduceerd. Daarnaast zijn ook alle andere faciliteiten CO2-neutraal en maken ze gebruik van groene energie. Dit is misschien wel ’s werelds eerste theeteelt-, productie- en marketingbedrijf met een CO2-neutrale status voor zowel product als faciliteit. 

 

Uitgelicht assortiment

Steun aan moeders en kinderen

Bogawantalawa steunt de Lanka Mother & Child Support Foundation, een NGO die werd opgericht door het moederbedrijf Metrocorp en andere partners om de slachtoffers van de verwoestende tsunami van 2004 te helpen.

Inmiddels is de focus en reikwijdte van de stichting uitgegroeid tot alle moeders en kinderen die te kampen hebben met armoede en een gebrek aan onderwijs, medische hulp en voeding. De nadruk daarbij ligt speciaal bij mensen met een handicap en de theeplantagegemeenschappen.

Duurzaam

De theeproducent is betrokken bij belangrijke R&D-projecten die helpen natuurlijke meststoffen te gebruiken en efficiënt waterbeheer te bevorderen. Ze zijn overgestapt op zonne- en waterkracht en werken actief aan agroforestry. Het eerste doel is inmiddels bereikt: het planten van 1 miljoen bomen vóór 2020.

De Bogawantalawa familie

De Bogawantalawa familie is meer dan het team en hun families. Ook de omringende Ceylon-theeplantagegemeenschappen behoren tot de familie. Centraal staat de gedachte: het leven en levensonderhoud van mensen verbeteren door middel van zinvolle projecten met een langdurige impact. ‘De familie’ werkt daarbij nauw samen met lokale basis- en overheidsorganisaties en NGO’s.