Duurzame kweekvis

Onze verspartner SmitVis biedt de mooiste parels uit de zee, boordevol inspiratie voor elke keuken. Voor de beste zeeproducten werken ze samen met duurzame partners. Bijvoorbeeld voor onze tarbot, schelpdieren van Seafarm en Dutch Yellowtail van Kingfish. Met recht onderdeel van ons assortiment eerlijk & heerlijk.

Schelpdieren

Alle schelpdieren, schaaldieren en tarbot van onze leverancier Seafarm worden op verantwoorde manier gekweekt, met respect voor de dieren en hun leefomgeving. Zo heeft Seafarm een uniek vissysteem ontwikkeld om messchelpen zonder beschadiging te vangen. De schelpen worden vervolgens automatisch op lengte en dikte gesorteerd en de kleinste schelpen gaan onbeschadigd weer terug naar de zeebodem. De vissers gaan telkens één keer een strook van zo’n meter af en laten vervolgens de zandbank weer met rust. Zo kunnen de achtergebleven schelpdieren zich weer verdelen en hebben ze meer ruimte om te groeien. Seafarm vist bovendien niet meer dan nodig en alleen op bestelling.

TARBOT

Het tarbotkweeksysteem van Seafarm is de meest duurzame en energiezuinige van Europa: 80% zuiniger dan een gemiddelde viskwekerij. Het water stroomt bijvoorbeeld vrij rond en er is geen verwarming. De temperatuur wordt namelijk geregeld door de bacteriën die het afvalwater schoonmaken. In het bassin heeft het water precies de juiste stroomsnelheid, waardoor de vissen altijd voldoende zuurstof en vers water hebben. En het vuile water direct wegstroomt en recyclet. De stroming zorgt er daarnaast voor dat het voer gelijkmatig wordt verdeeld. De vis krijgt geen antibiotica toegediend. Het resultaat: elke tarbot heeft voldoende ruimte om te zwemmen, altijd voldoende voer, is gezonder en heeft minder stress. Dat proef je! Want wat het extra bijzonder maakt is dat de smaak en structuur niet onderdoet voor wildvangst.

DUTCH YELLOWTAIL

De Nederlandse Kingfish Yellowtail van kwekerij Kingfish Zeeland is een mooi alternatief voor de bedreigde blauwvintonijn of zwaardvis. Of voor de Kingfish die ingevroren een lange reis moet maken vanuit Australië om in ons land te komen. Deze duurzame vis komt gewoon uit Nederland. Hij groeit op in gezuiverd Oosterscheldewater, vol organisch voedsel, zonder antibiotica en met 100% groene energie. Zo ontstaat vis van de allerhoogste kwaliteit, grootgebracht met respect voor de dieren zelf en het milieu. Zonder foodmiles. Niet voor niets draagt de Dutch Yellowtail meerdere certificeringen, waaronder het Groene Label van Good Fish Foundation. Met recht een eerlijk en bovenal heerlijk product.