Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Recall Helwa Pennywafels, Black Tiger garnalen & Dressing carpaccio

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Whisky

Whisky in je zaak 

Onder de distillaten is er één drank die de laatste jaren alleen maar in populariteit toeneemt: whisky. Vroeger was het vooral een drankje voor 'oudere, gedistingeerde heren', maar tegenwoordig is het voor iedereen hip en trendy om whisky te drinken.

Het wordt dan ook in vele vormen (en in verschillende glazen) gedronken: met en zonder ijs en in cocktails. Terecht ook. Whisky heeft smaak. Vele smaken zelfs. De hoogste tijd om deze drank onder de loep te nemen en te kijken wat er met whisky mogelijk is.

De vier meest essentiële whisky's

die niet in je assortiment mogen ontbreken

Vol en rokerig, licht en bloemig of fruitig en kruidig: whisky kent vele smaken. Mede daarom is het een populaire drank. Sterker nog, onder alle gedistilleerde dranken heeft whisky (als het gaat om de opbrengst) het grootste marktaandeel. Maar hoe zet je een slimme whiskystrategie uit die jouw zaak helpt groeien?

Kies voor een basis van vier essentiële soorten. Ofwel, start je assortiment met een Amerikaanse whiskey, een Ierse whiskey, een Schotse blended whisky en een Schotse single malt whisky. Hiermee bedien je alle whiskydrinkers. Iedereen die whisky ontdekt wordt namelijk blij van toegankelijke smaken. En liefhebbers houden wel van een herkenbaar ankerpunt. Zo vormen de vier whisky's een mooie basis die makkelijk uit te breiden valt.

De ultieme smaakkaart voor whisky

Natuurlijk zijn whiskydrinkers - net als wijnliefhebbers - in te delen in profielen. De één houdt nu eenmaal van een kruidige smaak, terwijl de ander graag fruittonen terug proeft. Wil je een dieper single malt whisky assortiment samenstellen, dan zorg je er dus voor dat je voor elke smaak wat wils hebt. Voor whisky betekent dat het volgende: alle smaken zitten ergens tussen rokerig, licht, verfijnd en rijk.

Dus wil je iedereen tevreden houden? Kies dan voor een set whisky's (elk in één van de vier smaken dus) waar elke smaak in vertegenwoordigd is. Plus een allemansvriend, een whisky die in het midden van al deze smaken zit. Niet te rokerig, niet te vol, maar zeker niet te licht en delicaat. Dan weet je zeker dat je elke whiskydrinker iets aan kunt bieden. 

Cocktail-flavourmap

Met een smaken-kaart ziet je gast in één opslag wat voor soort whisky hij bestelt. Zet je eigen cocktails uit op de twee assen: horizontaal van zoet naar zuur en verticaal van fruitig naar stevig.

Ga voor de tumbler

Omdat het oog van de whiskydrinker ook wat wil, kies je voor het mooiste glas onder de whiskyglazen! Een tumbler ligt trouwens ook prettig in de hand.

Serveer whisky op niveau

Over wel of geen ijs in whisky zijn de meningen verdeeld. Kies daarom voor cubes die de drank koelen maar (doordat ze niet smelten) niet vertroebelen.