• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

KOFFIE ASSORTIMENT

Sligro deelt jouw passie voor food. Een uitgebreid en compleet drankenassortiment voor de professionele horecaondernemer mag dan ook niet ontbreken. Sligro heeft alles in huis, ook op het gebied van koffie. Ons assortiment bevat alle bekende A-merken, zoals Douwe Egberts en Nescafé, tegen scherpe groothandelsprijzen. En met exclusieve merken als Alex Meijer en Laurentis biedt Sligro unieke horecaconcepten van topkwaliteit. Ideaal voor een uniforme uitstraling in jouw zaak.

Of je nu gemalen koffie, oplos- of instantkoffie, bonen, pads of cups zoekt: we hebben het in huis. Smaak is natuurlijk heel persoonlijk, daarom bieden we volop variaties met goudmerk, zilvermerk en roodmerk. Daarbij kun je kiezen uit verschillende koffiesterktes, van licht tot medium en donker. Ook wat betreft verpakkingseenheden is aan alles gedacht; heb je niet veel koffie nodig dan kies je de pakken van 500 gram. Juist een grootverbruiker? Dan zijn er ook blikken van maar liefst 5 kilo verkrijgbaar.

Koffiebonen

Het lekkerste kopje koffie of cappuccino zet je van verse koffiebonen. Met de volautomatische espressoaparaten van vandaag de dag wordt voor elk kopje precies de juiste hoeveelheid bonen gedoseerd. De bonen worden gemalen en met de juiste druk wordt een kopje koffie gezet. Het eindresultaat: koffie met een mooie crémelaag of een krachtige cappuccino. Een aantal van de bekendste merken in ons assortiment zijn Alex Meijer, Laurentis, Douwe Egberts, Lavazza, Segafredo, Piazza Doro en Australian.

Filterkoffie

Filterkoffie is de traditionele en nog steeds populaire bereidingswijze van koffie. Wie op deze manier koffie zet en hiervoor de juiste apparatuur gebruikt, krijgt koffie met een krachtig aroma en volle smaak. Uiteraard spelen de gebruikte koffiebonen hierin ook een belangrijke rol. Een aantal van de bekendste merken in ons assortiment zijn Douwe Egberts, Alex Meijer, Kanis & Gunnink en Fair Trade Max Havelaar.

Oploskoffie

Oploskoffie is koffie in poedervorm en wordt ook wel instantkoffie of vriesdroogkoffie genoemd. Het is een gemaksproduct dat je tijd bespaart. Je hoeft alleen maar heet water op de oploskoffie te gieten. Oploskoffie wordt gemaakt door eerst van koffiebonen verse koffie te zetten. Daarna wordt het vocht eruit gehaald en blijven er korreltjes pure koffie over. Door er later weer water aan toe te voegen, krijg je weer een smakelijk kopje koffie. Een aantal van de bekendste merken in ons assortiment zijn Nescafé, Douwe Egberts en Fair Trade Max Havelaar.

Koffiepads

Koffiepads zijn filters met daarin gemalen koffie voor koffiepadapparaten. De koffiepads zijn aan de bovenkant plat en aan de onderkant een beetje bol. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende smaken; variërend van cappuccino tot espresso. Er bestaan talloze merken koffiepads. Een aantal van de bekendste merken in ons assortiment zijn Alex Meijer en Senseo van Douwe Egberts.

Koffie capsules

In een volautomaat of koffiemachine met zogeheten 'gesloten portiesysteem' gebruik je cups of capsules. Deze zijn volledig luchtdicht, waardoor de versgemalen koffie langere tijd kan worden bewaard. Zo houd je de koffie echt vers tot het moment dat je deze proeft. Zodra de capsule in de machine wordt doorboord, komen de aroma's vrij. Een aantal van de bekendste merken in ons assortiment zijn Douwe Egberts L’Or, Nescafé, Lavazzo en Australian.

Koffiezetapparaten / zetmethodes

Voor je een koffiemachine aanschaft, is het verstandig een aantal afwegingen te maken. Wat voor koffie wil je schenken? Hoeveel koffie verbruik je? Hoe intensief wordt de machine gebruikt? En zet je zelf koffie of gaat er een professionele barista aan de slag?

Voor grote hoeveelheden koffie is een snelfilterkoffiezetapparaat een goede keuze. Deze moderne apparaten combineren het vertrouwde aroma van snelfiltermaling met de nieuwste technieken. Zet je maar één of twee kopjes koffie per keer, dan zijn koffiepadapparaten een uitkomst. Als je graag meer controle hebt over de koffie en wilt kunnen experimenteren met koffiesoorten en de verhouding tussen koffie en water, dan is een halfautomatische espressomachine een goede zet. Moeiteloos een lekker kopje espresso of cappuccino zetten? Ga dan voor een volautomaat of machine met 'gesloten portiesysteem', waarbij je cups of capsules gebruikt.

ALEX MEIJER

Alex Meijer is het exclusieve merk van Sligro op het gebied van koffie, thee en toebehoren. De producten staan garant voor hoge kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. Alex Meijer is al meer dan 170 jaar gespecialiseerd in het produceren van koffie. Van over de hele wereld worden alleen koffiebonen van de beste kwaliteit geselecteerd. Dit zorgt voor de lekkerste en meest gevarieerde smaken. Ook voor fairtrade koffie en thee ben je bij Alex Meijer aan het juiste adres.