• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Exclusief verkrijgbaar

De Groene Hen

Eierproducten van De Groene Hen hebben als eerste in de markt een duurzaam keurmerk. Maak kennis met dit merk, exclusief verkrijgbaar bij Sligro!

Blije kippen leggen de lekkerste eieren. Daarom bieden we met ons nieuwe eigen merk De Groene Hen als eerste vloeibaar ei en gekookte, gepelde eieren met het On the way to PlanetProof-keurmerk. Daarmee zijn deze eierproducten een betere keuze voor de natuur, het klimaat en natuurlijk de kippen zelf. De leghennen leven bijvoorbeeld in stallen die groter zijn dan de leefruimten van normale scharrelkippen. De kippen kunnen zo lekker hun natuurlijke gang gaan, zoals over de grond krabbelen met hun poten en strooisel van de grond pikken. Ook bevat hun veevoer zogeheten oerwoudvrije soja, dat is soja waarvoor geen ontbossing nodig is. De mest van de kippen wordt bovendien verwerkt tot een mestvoedingsstof. De machine die daarvoor gebruikt wordt, veroorzaakt geen emissie. De stallen zijn bovendien brandveilig en uitgerust met solar-tubes: lichtkoepels in het dak die een natuurlijk dag-en nachtritme van de kippen mogelijk maken en de boer helpen om te besparen op energie voor verlichting.

CO2-foodprint

De eierproducten van De Groene Hen komen uitsluitend van Nederlandse kippen. Zo blijft de CO2-foodprint binnen de perken. Maar ook op andere vlakken zijn de On the way to PlanetProof-eieren duurzaam. De energie in de stallen wordt bijvoorbeeld duurzaam opgewekt met zonne-energie en biomassa en het verbruik van energie is zo laag mogelijk. De stallen stoten minder milieubelastende stoffen uit doordat het gehalte ruwe eiwitten in het kippenvoer wordt beperkt. Daardoor is de ammoniak-emissie lager. Ook wordt het transport uitgevoerd door duurzame vervoersbedrijven.

Diepgele kleur

Naast alle pluspunten op het gebied van duurzaamheid en dierenwelzijn, biedt De Groene Hen ook volop voordelen in de keuken. Kenmerkend voor het eigeel is de prachtige, diepgele tot oranje kleur - daarin zie je het uitgebalanceerde voer van de kippen terug. Het eiwit blijft goed stevig staan en leent zich dus uitstekend voor meringues of een mooie mousse. Chefs die duurzaamheid hoog op de agenda hebben staan, maken met De Groene Hen een logische én kwalitatief goede keuze.


 

Het aanbod

De Groene Hen is de duurzame broer van De Rooie Hen, het assortiment eierproducten van Sligro. Het assortiment bestaat op dit moment uit:

  • vloeibaar eigeel
  • vloeibaar eiwit
  • vloeibaar heelei
  • vloeibare roereimix
  • gekookt gepelde eieren, maat S, verkrijgbaar in 30, 60 en 120 stuks
  • gekookt gepelde eieren, maat M, verkrijgbaar in 30, 60 en 120 stuks

De komende periode komen nog meer producten van dit merk in de schappen te liggen. Bekijk hier het volledige assortiment. 

 

 

Teun Bakker (55), culinair adviseur Sligro Leiden

Met 35 jaar ervaring in de horecakeuken, waarvan 25 jaar als chef-kok, had Teun Bakker zijn strepen in het vak al ruimschoots verdiend toen hij zo’n zes jaar geleden aan de slag ging als culinair adviseur bij Sligro Leiden. “Chef-kok zijn is een pittig bestaan, je moet tegen een stootje kunnen. Maar tegelijkertijd is het een magisch vak. Sommige koks zijn echte kunstenaars, ik ben geregeld sprakeloos als ik bij collega’s ga eten.” Zelf kiest Teun ook graag voor onalledaagse gerechten in de keuken, bijvoorbeeld voor de combinatie van hartig met zoet. “Dat gaat uitstekend met eierproducten. Zo maakte ik eens macarons met bietensap en meringues met poeder van gedroogd eekhoorntjesbrood.” De producten van De Groene Hen sluiten wat betreft Teun naadloos aan op de trend van verantwoorder eten. Hij kiest voor een (sp)iced koffie met Chinees vijfkruidenpoeder, vanille-ijs en een sabayon van hazelnoten. “Lekker kruidig voor in de koude maanden en een alcoholvrij alternatief voor Irish Coffee. Ook een aanrader dus voor Dry January!”